Γιατί τα κανάλια δίνουν τέτοια ασυλία στον κύριο Διώτη; Η κατάθεση του στην επιτροπή δεν προβλημάτισε κανέναν;

21:13 4/10/2012 - Πηγή: Olympia

Γι’ αυτό τα κυρίαρχα ΜΜ”Ε” των βαρώνων αποφεύγουν να δημοσιεύουν αυτούσια τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Αν το είχαν κάνει στην Siemens, θα είχε ανατραπεί το σύμπαν. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε ουτως ώστε να λαμβάνετε μόνοι σας την πληροφόρηση και να βγάζετε τα συμπεράσματα σας χωρίς “νταβατζήδες σκέψης”.

Η χθεσινή κατάθεση του κυρίου Διώτη στην επιτροπή και οι ερωτήσεις Παυλόπουλου δείχνουν περίτρανα ότι ο κύριος Διώτης έχει σοβαρή εμπλοκή και ευθύνες στην υπόθεση Φαλτσιανί. Όπως επίσης ότι η δικαιολογία του

περί “νομικού κωλύματος” καταρρίπτεται από τον Παυλόπουλο μέσα σε λίγα λεπτά.

Διαβάστε όμως και το εδάφιο σχετικά με το αντίγραφο της λίστας που δεν πάρθηκε ποτέ. Το γνωρίζουμε ότι ο Βενιζέλος θα αυτοκαταστραφεί από την αλαζονεία του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τον βοηθούν και κάποιοι, γνωρίζοντας ακριβώς αυτό του το ελάττωμα.

Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας της Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων): Είμαι πρώην Εισαγγελέας και ανέλαβα τα καθήκοντα του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ στις 6 Μαΐου του 2011 και τα άσκησα μέχρι τις 10 Αυγούστου του 2012, οπότε και αντικαταστάθηκα.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Παυλόπουλος.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε εισαγγελέα, περισσότερο θα ασχοληθώ με το ζήτημα της λεγόμενης λίστας «Φαλτσιανί» και τον τρόπο με τον οποίο η λίστα αυτή ήρθε στην Ελλάδα, πως χρησιμοποιήθηκε ή όχι και που βρίσκεται τώρα.
Πριν, όμως, θα ξεκινήσω από ένα βασικό ζήτημα, από το οποίο προήλθε και η σύγκληση της Επιτροπής με πρωτοβουλία του κ. Απόστολου Κακλαμάνη. Θα ήθελα μία σύντομη απάντηση, για το αν κατά τη διάρκεια της θητείας σας υπήρξαν έλεγχοι που αφορούν εν ενεργεία Βουλευτές, μέλη Κυβερνήσεων και αν δημιουργήθηκε κάποια λίστα, η οποία να προέρχεται από το Σώμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Είδαμε τι έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό με αυτόν τον ορυμαγδό διαρροών. Θέλω να γνωρίζουμε, τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά, αν κατά τη διάρκεια της θητείας σας εξετάσατε τέτοια πρόσωπα, πέραν εκείνων που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και ξέρουμε ότι την απασχολούν τώρα και μιλώ για τις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη, κλπ. και αν συντάχθηκε επί των ημερών σας τέτοια λίστα, η οποία να αφορά σε πρόσωπα εν ενεργεία Βουλευτών, ή πρώην Υπουργών, ή Υπουργών, γιατί αυτό είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο κατά την ερμηνεία του άρθρου 86 του Συντάγματος.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ (Πρώην Ειδικός Γραμματέας της Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων): Έρευνες υπήρξαν κατά περίπτωση. Λίστα δεν καταρτίστηκε ποτέ και δεν ήταν δυνατόν να καταρτιστεί, ούτε είχε κανένα νόημα να καταρτιστεί, διότι δεν είχαν καμία συνάφεια οι υποθέσεις αυτές μεταξύ τους. Δηλαδή, μία καταγγελία εις βάρους του α΄ πολιτικού και μία καταγγελία εις βάρος του β΄ πολιτικού, που δεν τις συνδέει κάτι, δεν τους αποδίδεται συμμετοχή σε κάποια πράξη. Υπό αυτήν την έννοια, λοιπόν, υπήρξαν έρευνες αλλά μεμονωμένες κατά περίπτωση, για κάθε ένα χωριστά.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν και θα ερ

Keywords
Τυχαία Θέματα