Για τις κινητοποιήσεις στην Καστοριά

12:37 6/10/2012 - Πηγή: Olympia

Είναι δικαιολογημένη η αντίδραση των πολιτών όταν…

Κατ’ αρχάς απαντάω ανεπιφύλακτα ναι ακόμα και αν πριν ήξεραν…

Είχαμε χθες μια συγκέντρωση-συλλαλητήριο στην Καστοριά εναντίον της εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

 Η Καστοριά

στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ως εξής:

Οι μισοί σχεδόν 47% δεν καταδέχθηκαν να ψηφίσουν και το υπόλοιπο 57% ψήφισε τα κόμματα της συγκυβέρνησης : ΝΔ (12.955 39,12%), ΠΑΣΟΚ (4.678 14,13%) και ΔΗΜΑΡ (1.337 4,04%)

 

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα  και με δεδομένο το ότι ήταν γνωστό ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση θα έκανε την εξίσωση οι πολίτες της Καστοριάς συγκέντρωσαν 14.000 υπογραφές διαμαρτυρίας εναντίον μιας οικονομικής πολιτικής που ήταν γνωστή ότι θα γίνει. Ο αριθμός των ψηφισάντων είναι περίπου ο μισός πληθυσμός του νομού που σημαίνει ότι έχει και ψηφίσαντες τα μνημονιακά κόμματα  έτσι έρχεται το ερώτημα:

Μα καλά όλοι εσείς που τους ψηφίσατε με τόσο μεγάλα ποσοστά όταν προεκλογικά έλεγαν ότι θα το πράξουν,  με την ψήφο σας δεν δεχόσασταν και την εξίσωση των τιμών πετρελαίου;;;

Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται για απάτη από την πλευρά των κυβερνώντων αλλά  για ηλιθιότητα των ψηφοφόρων ( ας μη χαϊδεύουμε πάντα τα αυτιά των πολιτών) .

Και βέβαια δικαίωμα τους να έχουν μετανιώσει και να μην θέλουν να το δεχτούν αυτό το εγκληματικό μέτρο εναντίον κυρίως των Ελλήνων των περιοχών όπου οι χειμώνες κρατούν πολλούς μήνες και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές το μεγαλύτερο αυτών των μηνών.

Αλλά, επιτέλους, ας γίνουμε πολύ πιο συνειδητοί πολίτες και ψηφοφόροι όχι μόνο για τους εαυτούς μας  αλλά και για όλους τους άλλους συμπολίτες μας.

 

Gataros.net


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα