Γέροντας Παΐσιος: “Σημεία των Καιρών”

23:52 6/7/2012 - Πηγή: Olympia

Από τη συλλογή με συνομιλίες του Γέροντα Παΐσιου “Σημεία των Καιρών”

Η σιωνιστική δικτατορία του Αντίχριστου…

Εισαγωγή

Η παρακάτω άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία ανάμεσα στον Γέροντα Παΐσιο και επισκέπτες του έλαβε χώρα το 1992, στο κελλί του Γέροντα, την Παναγούδα του Αγίου Όρους. Είναι απόσπασμα απομαγνητοφώνησης, με υπεύθυνο καταγραφής και έκδοσής της τον Ιερομόναχο Ισαάκ και τη συνοδεία του (Καλύβη Αναστάσεως, Καψάλα, Καρυές του Αγίου Όρους).

Εκείνη την περίοδο στην επικαιρότητα βρισκόταν το θέμα της Συνθήκης του Μάαστριχτ, με ισχύ

από 1 Ιανουαρίου 1993, που δημιουργούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την συνένωση των ευρωπαϊκών κρατών-μελών. Στην πραγματικότητα, όμως, εμβάθυνε τις μεταξύ τους διαφοροποιήσεις, με συνέπεια την καθυπόταξη των πιο αδύναμων χωρών του Νότου στις ισχυρότερες του Βορρά. Αλλά και η όλη συλλογιστική της δημιουργίας της Ε.Ε. ξεκινούσε από μια εντελώς λανθασμένη βάση, αφού προωθούσε όχι μια ισότιμη και έντιμη συνεργασία, με απόλυτο σεβασμό στις εθνικές, θρησκευτικές και άλλες διαφορές, αλλά τη συγχώνευση των πάντων σε ένα τεράστιο “χωνευτήρι” λαών. Αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να κινδυνεύει άμεσα να χάσει την εθνική της ταυτότητα.

Τότε ακόμα ήταν υπό συζήτηση η ένταξη της …μισής Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε τελικά το 2004, και είναι εκπληκτικό αυτό που ανέφερε ο Γέροντας Παΐσιος, ότι πρώτα στην Κύπρο πήγε το ειδικό μηχάνημα ανάγνωσης καρτών κτλ. στο τραπεζικό σύστημα – πριν, δηλαδή, το φέρουν στην Ελλάδα.

Όλα όσα αναφέρει ο Γέροντας στην παρακάτω συζήτηση-ντοκουμέντο είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακά, αφού – σήμερα πλέον μπορούμε να το κρίνουμε αυτό – είναι πάρα πολύ προωθημένα για την εποχή τους, τη στιγμή που και οι σημερινές εξελίξεις έμοιαζαν ακόμη πιο απόμακρες στο βάθος του μέλλοντος χρόνου.

Στα λεγόμενά του εκείνα ο Γέροντας κάνει ουσιαστικά μια πλήρη ανάλυση του συστήματος της παγκοσμιοποίησης, που τότε έκανε τα πρώτα της βήματα και έκτοτε κυριάρχησε πλήρως στον πλανήτη.

Συζήτηση του Γέροντα με επισκέπτες τουΓέροντας: Μάλλον δίνουμε εξετάσεις εμείς οι άνθρωποι τώρα σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια: τι κάνουμε ο καθένας. Και βλέπω αδιαφορία προπαντός. Να μη μάθουν οι άνθρωποι ότι έρχεται η Δευτέρα Παρουσία, γιατί στεναχωριούνται. Δεν μπορούν να γλεντήσουν. Κατάλαβες τι γίνεται; Εδώ είναι…Παλαιά, να πούμε, άκουγαν ότι θα περάσει ένας κομήτης. Ένα κι ένα, οι άνθρωποι συγκλονίζονταν. Σου λέγει, για να δούμε… Μπορεί να πεθάνουμε. Να ετοιμαστούμε. Να εξομολογηθούμε. Να κάνουμε και μία καλωσύνη.Άρχιζαν εκεί πέρα, ετοιμάζονταν. Ή άκουγαν “θα γίνει πόλεμος”. Ετοιμάζονταν.Τώρα, να μην ακούσουν Δευτέρα Παρουσία. Να μην ακούσουν ότι θα ‘ρθει καμιά φορά ο Αντίχριστος.Λοιπόν… Για να γλεντάν. Κατάλαβες τι γίνεται; Γιατί δεν μπορούν. Τους χαλάει αυτό.Δεν τα αξιοποιούν οι άνθρωποι για τη σωτηρία τους, βλέπεις.Επισκέπτης: Αυτή την αλλαγή εκεί στην Ευρώπη, Γέροντα, πώς την βλέπετε εσείς;Γέροντας: Κοίταξε… Αυτή, σαν αλλαγή δεν είναι… Κοίταξε… Ο Θεός θα αξιοποιήσει μερικά πράγματα
Keywords
Τυχαία Θέματα