Γ. Παπανδρέου σε κρεσέντο παραφροσύνης: Δεν παραιτούμαι!!! [ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ]

Γαντζωμένος στην καρέκλα του, παρά τις ισχυρές πιέσεις των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ο πρώην Πρωθυπουργός, κράτησε κλειστά τα χάρτια του ρίχνοντας πόρτα…

ιδιαίτερα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που ονειρεύεται να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας!

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,

πίεσε τον Παπανδρέου να ανοίξει τον δρόμο ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στις 15 Ιανουαρίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και άκουσε τα κορυφαία στελέχη του να του ζητούν άμεση εκκίνηση των εσωκομματικών διεργασιών, κράτησε τελικώς κλειστά τα χαρτιά του και φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του στις 4 Ιανουαρίου, όταν και θα συγκληθεί εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.


 Ευ. Βενιζέλος: «Οι λύσεις για το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δοθούν τώρα» 

«Κάποιοι προτείνουν να μπούμε σε μία εσωστρέφεια διάρκειας δυόμισι ή τριών μηνών και να αποσαφηνιστούν τα πράγματα που αφορούν το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές. Αυτό θα υπονομεύσει και την παράταξη και την Κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σε δύο μέτωπα. Το μέτωπο είναι ένα: το εθνικό συμφέρον και η επιτυχία της Κυβέρνησης. Αν εμείς διχάσουμε τις προτεραιότητες και την προσοχή μας ,θα δώσουμε άλλοθι στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, θα γίνουμε πρόβλημα για την Κυβέρνηση που εμείς θέλαμε κι εμείς στηρίζουμε. Άρα, οι λύσεις για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δοθούν τώρα δημοκρατικά, καταστατικά, με σεβασμό στη βάση, αλλά τώρα».


Γ. Παπανδρέου: «Θα είμαι εγγυητής της ενότητας και των διαδικασιών» 

Ο  Γ. Παπανδρέου έκανε μια ανασκόπηση της κυβερνητικής διετίας του κινήματος, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και πάλι στην αρχή του νέου έτους, με την κανονική του σύνθεση. «Θα είμαι εγγυητής της ενότητας και των διαδικασιών. Θα κάνω το χρέος μου.» φέρεται να είπε.

Α.Λοβέρδος: Η ασάφεια δεν συμφέρει κανέναν

Ο υπουργός Υγείας έθεσε στην τοποθέτηση του όλα τα εσωκομματικά θέματα και σημείωσε ότι η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν ξακαθάρισε το τοπίο. «Ποιό από όλα τα καθήκοντα σας; Η εισήγηση σας δεν ξεκαθάρισε. Επικρατεί η ασάφεια που δεν συμφέρει κανέναν» φέρεται να είπε ο Ανδρέας Λοιβέρδος που υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές και μακροχρόνιες εσωκομματικές διαδικασίες.
«Η λύση είναι μία : Λιτές και αδάπανες διαδικασίες για ανάδειξη Προέδρου, προ των βουλευτικών εκλογών, τριήμερης διάρκειας. Δηλαδή καμμία περιοδεία, όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι είναι γνωστοί στον κόσμο και δεν χρειάζονται συστάσεις, χρήση του αδάπανου Διαδικτύου για την οργάνωση και διεξαγωγή του διαλόγου, οργάνωση των νομαρχιακών συνελεύσεων δίχως την παρουσία των υποψηφίων, εμφάνιση στην T.V. μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες προ των εκλογών από τη βάση. Πιθανός χρόνος αυτού του τριημέρου ο Φεβρουάριος, ή όποτε άλλοτε θεωρηθεί σκοπιμότερο.
Μ. Χρυσοχοϊδης: Άμεση εκλογή με κάλπη

«Η δραματική παραίτηση της

Keywords
Τυχαία Θέματα