Έτσι “βοηθάει” τους δανειολήπτες η Alpha Bank. Επιτέλους υπάρχουν κανόνες, εισαγγελέας και αρχές;

Καταγγελία από το http://loutraki1.blogspot.com/

– Δείτε τις πρακτικές “βοήθειας” των πελατών των τραπεζών
– Πως ο πελάτης που έχει πρόβλημα, φεύγει με μεγαλύτερο και επαχθέστερο πρόβλημα χωρίς κανείς να τον προστατεύει, ειδικά όταν το έχει ανάγκη
– Πως ένα δάνειο 21.000 με 10 χρόνια αποπληρωμή, επιβαρύνεται ξαφνικά με επιπλέον 10.000 επειδή ο πελάτης ζήτησε περίοδο χάριτος 12 μηνών!!!!

Έλαβα το ακόλουθο μήνυμα από αναγνώστη του ιστολογίου, αναφορικά με τις πρακτικές

που ακολουθούν οι τράπεζες όπως εν προκειμένω η Alpha Bank, προφανώς ερήμην του κράτους, της δικαιοσύνης, των νόμων, αλλά και των αρχών πίστωσης και δανεισμού (εφόσον δεν είσαι τοκογλύφος), και θεώρησα σωστό να το περιγράψω.
Τα στοιχεία του αναγνώστη παραμένουν στην διάθεση του Loutraki One για τη τράπεζα, τον εισαγγελέα, αλλά και δικηγόρων ή ανεξάρτητων αρχών που θα επιθυμούσαν να ασχοληθούν με
την περίπτωση. Ας στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα ΕΔΩ

Η επωδός γνωστή. Ο επί σωρεία ετών άριστος στη σχέση του με τα πιστωτικά ιδρύματα, και καλός πελάτης της τράπεζας, εκμεταλλεύτηκε στις αρχές του 2010 το τραπεζικό προϊόν που του προτάθηκε σε μια εκ των επισκέψεων του, ήτοι την συσσώρευση των ανοιχτών υπολοίπων από καταναλωτικό και κάρτες συνολικού ποσού 21.000 ευρώ, σε ένα δάνειο με προνομιακό τελικό επιτόκιο 9%, με διάρκεια αποπληρωμής 10 ετών.
Δυστυχώς για τον πολίτη, μετά από σωρεία ετών συνεχούς εργασίας, έμεινε άνεργος και όχι μόνο αυτό, αλλά και η σύζυγος του, με αποτέλεσμα τα έσοδα του σπιτιού να μειωθούν στο μηδέν, ενώ οι δυνατότητες εύρεσης εργασίας -καθότι και οι δυο άνω των 40 ετών- ελάχιστες προς το παρόν.
Το εναπομένον ποσό μετά τις καταβολές που είχαν προηγηθεί έως τον 12ο του 2010, ήταν 18.100 ευρώ.
Απευθύνθηκε στην τράπεζα, ζητώντας μια περίοδο χάριτος δώδεκα μηνών λόγω της ανεργίας, εξηγώντας ότι σεβόμενος την σχέση του με την τράπεζα επί άνω των 15 ετών, δεν επιθυμούσε να προσφύγει στην δικαιοσύνη (με τον νόμο Κατσέλη περί “κουρέματος”), αλλά ήθελε να συνεχίσει την δανειοληπτική σχέση αφού θα έβρισκε και πάλι εργασία.
Η τράπεζα του αντιπρότεινε περίοδο χάριτος καταρχήν 6 μηνών, με δυνατότητα επέκταστης εφόσον θα ήταν ακόμα σε ανεργία. Ο δανειολήπτης -αποστολέας του μηνύματος- συμφώνησε, όμως έκτοτε άρχισε ο παραλογισμός και η “ληστρική” κατά τον πελάτη αντιμετώπιση.
Τι έκανε η τράπεζα Alpha Bank; Αντί να θεωρήσει το ανεξόφλητο υπόλοιπο ως νέο πιστούμενο κεφάλαιο 18.100 και να υπολογίσει τους τόκους για 6 μήνες και μετά το χρεωλύσιο για το διάστημα αποπληρωμής (όπως είναι το σωστό είτε νομικά, είτε οικονομικά, είτε χρηματοοικονομικά), υπολόγισε το κεφάλαιο 18.100, με επιβάρυνση της δόσης για τους 6 μήνες περιόδου χάριτος, διαμορφώνοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο μετά από 6 μήνες στα 21.150 ευρώ, άρα ΕΠΙΤΟΚΙΟ 34% για το διάστημα της περιόδου χάριτος!!!!. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εντελώς αυθαίρετα άλλαξε το επιτόκιο της αρχικής σύμβασης από 9% σε 14%, επιβαρύνοντας δηλαδή τον δανειολήπτη συνολικά 7.000 ευρώ. ΝΑΙ 7.000 ευρώ, ενώ θα έπ

Keywords
Τυχαία Θέματα