Εσυ θα πάρεις τρεις συντάξεις;

03:07 24/7/2012 - Πηγή: Olympia

Tελικά τα λόγια, τα μεγάλα, τα ψεύτικα, έπιασαν τόπο. Πέτυχαν να τους ψηφίσεις , να σε κυβερνήσουν, αλλά ενώ εσύ τους ψήφισες για αλλαγή της βάρβαρης πολιτικής του μνημονίου και ότι θα το επαναδιαπραγματευθούν για το καλό της χώρας, αυτοί μόλις έγιναν κυβέρνηση φανέρωσαν τις πραγματικές του διαθέσεις. Διαθέσεις να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, διότι έχουν δεσμευθεί και μάλιστα με την υπογραφή τους ότι θα
τηρήσουν

τα πάντα που έχουν δεσμευθεί!
Έτσι με το καλήμερα έδειξαν τις πραγματικές πρόθεσεις . Διόρισαν γνήσιους μνημονιακούς υπουργούς και παράλληλα δέχτηκαν τους υπαλλήλους της τρόικας και μάλιστα έσπευσαν να τους καθησυχάσουν ότι τα μέτρα θα εφαρμοσθούν και τα πάντα θα ξεπουληθούν λόγω αναπτύξης !
Έτσι άρχισαν τα τρικ, του στύλ, να μείωσουμε το κράτος, να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες, να βρούμε τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα, ενώ στην ουσία θα εφαρμόσουν ότι έχουν δεσμευθεί και υπογράψει χωρίς καμμία αμφιβολία.
Μέσα σε αυτό πλαίσιο, είναι και η εξαγγελία περικοπής του εφ άπαξ, των Δ.Υ. κατά 22,5%, αλλά και άλλων στην συνέχεια, διότι λένε, οι μελέτες δεν δείχνουν βιώσιμοτητα των ταμείων! Αλλά δεν μας λένε γιατί συμβαίνει αυτό; Ποιός φταίει για το αυτό το χάλι; Εδώ δεν απαντούν, διότι φυσικά είναι ο ι ίδιοι , οι οποίοι με την πολιτική που έχουν εφαρμόσει διαχρονικά έφεραν τα ταμεία σε αυτά τα χάλια. Δεν απαντούν όμως ποτέ πως όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίσθηκαν τα χρήματα των ταμείων, αν τα επένδυσαν και πού. Τι αποθεματικά έχει το κάθε ταμείο; Τι μερίσματα έδιναν κάθε χρόνο ; Γιατί με το έτσι θέλω κούρεψαν τα όποια αποθεματικά είχαν τα ταμεία;
Έχω δουλέψει στον ιδ. Τομέα περίπου 9 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια πλήρωνα και για εφ απαξ. Στην συνεχεία εδώ και 33 χρόνια, δουλέυω στο δημόσιο, μόνο εγώ και όχι άλλο μέλος της οικογενείας μου, πληρώνω κάθε μήνα 110 ευρω για το περίφημο εφ ‘απαξ που ήλπιζα σε 6 μήνες που θα βγώ σε σύνταξη, τα λέφτα που έχω δώσει στο κράτος να μου τα φυλάξει, να μου τα δώσει πίσω. Πέριμενα να τα πάρω, σε ένα λογικό χρονικό διάστημα, για να κάνω μία ήσυχη ζωή σαν συνταξιούχος. Απλά καθημερινά πράγματα . Αλλά φαίνεται δεν υπολόγισα, τους πολιτικούς μας διαχρονικά, που δυστυχώς και εγώ τους ψήφισα.
Φαίνετε όμως ότι πιάστηκα μέγα κορόιδο. Κοροίδο, διότι από την μια πλήρωνα το κράτος, να μου φυλάει τα χρήματα μου και να μου τα δώσει όταν τα έχω ανάγκη, αλλά και από την άλλη δεν υπόλογισα, όπως οι περισσότεροι από εμάς, το περίφημο μνημόνιο που θέλει ανθρωποθύσιες και ισοπέδωση των πάντων χωρίς έλεος και αποταμίευσεις κοντά 40 έτων γίνονται καπνός.
Και ερωτώ τον σημερινό υπουργό Εργασίας, ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο των εφοριακών, αλλά με άνεση ανεκοίνωσε την περικοπή και είπε κιόλας ότι καλύτερα να το περικόψουμε παρά να αυξήσουμε τις εισφορές τα εξής:
1. Όλα αυτά τα χρόνια που πλήρωνα εισφορές, τι τύχη είχαν;
2. Επενδύθηκαν ποτέ και με τι επιτόκιο κάθε χρόνο;
3. Αν δεν τα επενδύ
Keywords
Τυχαία Θέματα