Ερώτηση Νικολόπουλου για την κατάργηση του λαθρονόμου

16:12 21/8/2012 - Πηγή: Olympia

«Γιατί δεν υλοποιείται η Πρωθυπουργική δέσμευση ότι «πρώτη απόφαση της κυβέρνησής μας  θα είναι να καταργήσουμε το νόμο ‘’Ραγκούση’’»;

1. Όπως είναι γνωστό, ο πρώτος νόμος τον οποίο εισήγαγε στη Βουλή και ψήφισε η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ήταν ο περιβόητος Νόμος Ραγκούση (3838/2010) για την αυτόματη Ελληνοποίηση λαθραίων μεταναστών, μέσω της αυτόματης παροχής

ιθαγένειας, με μοναδικό κριτήριο την πάροδο πενταετίας από τη γέννηση του λαθρομετανάστη στην Ελλάδα είτε την εξαετή φοίτησή του ελληνικό σχολείο, ασχέτως τόπου γέννησης.

2. Τον νόμο αυτό η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων των στελεχών της στα ΜΜΕ και εμού ως Τομεάρχη Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, καταδίκασε καθώς και η κοινοβουλευτική μας ομάδα σε σύσκεψη στη Βουλή καταψήφισε.

Στα πρακτικά της Βουλής αλλά στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχουν οι διατυπωθείσες πολύ σκληρές εκφράσεις πολιτικής αποδοκιμασίας των εμπνευστών του αλλά και πραγματικά εύστοχες  επισημάνσεις, ότι δηλαδή ο νόμος αυτός για την αυτόματη Ελληνοποίηση λαθραίων μεταναστών μετέτρεπε την χώρα σε ξέφραγο αμπέλι και όπως έλεγε ο Α. Σαμαράς : «έστελνε το λάθος μήνυμα στους παράνομους λαθρομετανάστες αλλά και τα κυκλώματα διακίνησης, ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι ένας εύκολος τόπος εισόδου, παραμονής και βεβαίως εύκολης νομιμοποίησης».

Σωστά επεσήμανε τότε ο σημερινός Πρωθυπουργός αφού δια της λαθραίας εισόδου και της γέννησης ή της εξασφαλίσεως εγγράφου γέννησης στην Ελλάδα, η Ελληνοποίηση είναι ζήτημα χρόνου. Κορωνίδα των προγραμματικών δεσμεύσεων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από το 2010 έως τις τελευταίες εκλογές αποτέλεσε η άμεση και πλήρης κατάργηση του Νόμου Ραγκούση.

3. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώπιον πολυπληθούς πολιτικού ακροατηρίου στην πόλη της  Πάτρας, στις 30.4.2012, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρώτος Νόμος της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν ο νόμος Ραγκούση. Που έκανε την Ελλάδα μαγνήτη για τους παράνομους μετανάστες. Με το Νόμο Ραγκούση έστειλαν το μήνυμα ότι εδώ δίνουμε εύκολα και αυτόματα ελληνική ιθαγένεια σε όποιον ξένο περάσει τα σύνορά μας. Πρώτη απόφαση της κυβέρνησής μας θα είναι να καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση. Και θα το κάνουμε».

4. Προσωπικά είχα εδραία την πεποίθηση, επειδή γύρω από την παροχή ιθαγένειας διακυβεύονται ζητήματα ύψιστου εθνικού συμφέροντος, επειδή δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη νομοτεχνική επεξεργασία, επειδή ο Πρωθυπουργός είχε εμπράκτως στο παρελθόν επιδείξει πολύ μεγάλη ευαισθησία για τα εθνικά ζητήματα αλλά και επειδή υπήρχαν λόγοι πολύ ισχυρής πολιτικής σημειολογίας, ότι το πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, αμέσως μετά τις εκλογές, θα εισαγόταν στη Βουλή με ένα και μοναδικό άρθρο «την κατάργηση του νόμου Ραγκούση».

5. Μια ακόμη έκπληξη. Μια ακόμη διάψευση. Μέσα στον καταιγισμό της οικονομικής πραγματικότητας και των επικείμενων μέτρων οικονομικής εξόντωσης, πέρασαν στα ψιλά και δεν έγιναν ευρέως αντιληπτά δημοσιεύματα (τα οποία δεν διαψεύσθηκαν) ότι αμέσως μετά τις εκλογές υπήρξε υπαναχώρηση

Keywords
Τυχαία Θέματα