Έπνιξαν την αναδιαπραγμάτευση καθώς η μικρή Ελλαδίτσα της μεταπολίτευσης είναι και πάλι εδώ

14:17 26/7/2012 - Πηγή: Olympia

Η Ελλάδα έπρεπε να πάρει την αντίδραση του εκλογικού σώματος  και  την εξάγει σε μια Ευρώπη που δεν μπορεί  να κάνει τίποτα παρά να δεχτεί την Δημοκρατία. Να βάλει κάτω το αποτέλεσμα και  να το πολιτικοποιήσει και μέσω αυτού να συμμετέχει -παρασκηνιακά έστω- στον άξονα των χώρων του νότου που είναι πλέον γεγονός.

Αντί να κάνει χρήση αυτού του υπερόπλου  για να πετύχει τα μέγιστα, η νέα κυβέρνηση  -και σε μεγάλο βαθμό η ελληνική  ελίτ- αντιμετωπίζει

την αντίδραση των πολιτών όπως την αντιμετώπισε ο κ. Παπανδρέου. Ως αψυχολόγητη και ανώριμη την οποία  θα αποσιωπά διεθνώς και θα προσπαθεί να καθοδηγήσει ή να κοιμίσει στο εσωτερικό.

Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να συνομιλεί μόνο με την Γερμάνια και την τρόικα και έτσι  οι χώρες του νότου δεν  έχουν λόγο να μας θεωρούν συμμάχους. Συνεχίζει να  τους υπόσχεται μεγαλόφωνα τα πάντα προσπαθώντας να χτίσει “εικόνα αξιοπιστίας” γύρω από ένα πρόγραμμα το όποιο παγκοσμίως όλοι ξέρουν ότι δεν βγαίνει. Ένα πρόγραμμα που πήγε τόσο λάθος που ανάγκασε της χώρες του νότου να στήσουν άξονα για να το αποφύγουν. Εικόνα αξιοπιστίας  η οποία στήνεται σε βάρος του εκλογικού σώματος!

Συνεχίζοντας στην γραμμή του Παπανδρέου που αγνοούσε τον λαό για να τα έχει καλά με την Γερμανία, μη δρώντας προς την κατεύθυνση που της δόθηκε από τον λαό και πολύ περισσότερο  κάνοντας διεθνώς γνωστή μεταβολή από όσα έλεγε προεκλογικά , η νέα κυβερνηση πετυχαίνει να  εξευτελίζει  διεθνώς το ελληνικό εκλογικό σώμα κάνοντας την χώρα μας  εκ νέου «ειδική περίπτωση». Καμία πρωτοτυπία δηλαδή σε σχέση με ότι αφησε πίσω του ο κ Παπανδρέου και ότι γνωρίσαμε από την μεταπολίτευση και  μετά . Η μικρή Ελλάδα του ψυχρού πολέμου που δεν πρέπει να ενοχλεί τους ισχυρούς και που θα παρακαλά να περνά απαρητήρητη.

Το χειρότερο είναι ότι  παρατώντας την λαϊκή απαίτηση για αλλαγή των όρων του μνημονίου η χώρα απομονώνεται και γίνεται εύκολος στόχος του κάθε Ρέσλερ που όμως δεν τολμά να σηκώσει την φωνή  του στην Ισπανία. Έτσι, ο κύριος αυτός, θα ψηφοθηρεί ασύστολα σε βάρος μας για ένα θέμα (εθνικά νομίσματα) που αφορά όλη την Ευρωζώνη και θα έπρεπε να έχει από όλους αντίδραση καθώς η δήλωση αυτή  παράγει οικονομικό αποτέλεσμα.

Ακουσε όμως κανείς τίποτα;

Δεν είναι δυνατόν  να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Είναι ντροπή που συμβαίνει είναι μειωτικό για τους Έλληνες ως ευρωπαίους πολίτες.

Ουδείς μπορεί να σκεφτεί ότι θα καταψήφιζοταν από το εκλογικό σώμα της Ιταλίας ή της Ισπανίας  η πολιτική του μνημονίου και θα περνούσε το θέμα στα ψιλά της Ευρώπης λόγω των χειρισμών της Ιταλικής ή Ισπανικής  πολιτικής ελίτ. Ουδείς μπορεί να σκεφτεί ότι  οι πολιτικοί σε αυτές τις χώρες θα το έπνιγαν το θέμα τόσο ωμά.

Αλλά ας δούμε και το σημείο όπου βρίσκεται ο κύριος Σαμαράς διεθνώς και πόσο βλαπτική είναι αυτή η θέση για την Ελλάδα:

Ο κ Σαμαράς  μη εξάγοντας το  εκλογικό αποτέλεσμα έχει εγκλωβιστεί  στην ρητορική της “άλλης πλευράς” που λέει ότι το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων υπ ευθύνη μας. Αποδεχόμενος αυτή την ρητορική αναγκάζετ

Keywords
Τυχαία Θέματα