ΕΠΙΣΗΜΗ. ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Μια δικηγόρος η οποία κατήγγειλε το γάμο των μικρών κοριτσιών κατηγορείται για προσβολή του Ισλάμ…

Η Τουρκάλα Κενάν Αρίν και ο αγώνα της…

Χθές διαβάσαμε την είδηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Λονδίνου Τα Νέα και στην ηλεκτρονική εφημερίδα Κουκουβάγια της Κύπρου (σύνδεσμοι πιο κάτω) την είδηση ότι η κ. CananArin, Τουρκάλα δικηγόρος και ακτιβίστρια πρώτης γραμμής για τα δικαιώματα των γυναικών στην Τουρκία, συνελήφθη

στις 23 Ιουνίου 2012 επειδή κατήγγειλε τους γάμους παιδιών στην Τουρκία και για το «έγκλημά της» αυτό τώρα ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!

Και ενώ η δίκη της συνεχίζεται, ζει υπό διαρκή απειλή, αλλά αρνείται να σιγήσει.

Η κα Κανάν Αρίν, είναι γνωστή στην κατοχική Τουρκία για τη δραστηριότητά της στο τομέα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και σήμερα βρίσκεται ενώπιον τη τουρκικής Δικαιοσύνης (όσο μπορεί ένας να βασιστεί σ΄αυτήν για δικαιοσύνη) για ένα καίριο ζήτημα που όφειλε να ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων προς υπεράσπισή της κυρίως από την ημικατεχόμενη από την Τουρκία Κύπρο μας.

Στην Κυπριακή Δημοκρατία όπου κάθε γειτονιά είναι γεμάτη από δικηγόρους και δικηγορίνες (όπως έλεγε κάποτε και ο Δρ. Λυσσαρίδης κάθε σπίτι και κάστρο!) δεν ακούσαμε καμία ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου ή έστω και ομάδας δικηγόρων και δικηγορίνων εις υποστήριξη της δίκαιης και ανθρωπιστικής μάχης που δίνει μια Τουρκάλα δικηγόρος μόνη, στην Τουρκία.

Δεν ακούσαμε καμία τέτοια ανακοίνωση εναντίον του τουρκικού απάνθρωπου κατεστημένου και υπέρ της Τουρκάλας δικηγόρου από τις Γυναικείες οργανώσεις στην Κύπρο (ή Ελλάδα), και τις λεγόμενες ΜΚΟ που βλαστούν σαν τα μανιτάρια στις χώρες μας και κατά τα άλλα σχίζονται κάθε τρείς και μία, για την υποστήριξη των «δικαιωμάτων» όλων των ξένων, κουβαλητών, νομίμων και παράνομων που πλάκωσαν τις χώρες μας, αιτητών ασύλου (γνήσιων και μη).

Αυτή είναι μια περίπτωση που όφειλαν σύσσωμοι οι δικηγορικοί συνδέσμοι Κύπρου και Ελλάδας, οι Γυναικείες και Ανθρωπιστικές Οργανώσεις, οι Οργανώσεις για την προστασία του Παιδιού, των
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τόσες άλλες σε Κύπρο και Ελλάδα να είχαν ξεσηκωθεί και καταγγείλει την περίπτωση της Κανάν Αρίν στα διεθνή φόρουμ, και ειδικά σε όλα τα επίπεδα της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, για το πραγματικό αντιδημοκρατικό πρόσωπο μιας χώρας, εισβολέα ΚΑΙ βάρβαρου καταπατητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μικρών κοριτσιών. Που απαιτεί να γίνει και μέλος της…ΕΕ! Να υπερασπιστούν δυνατά και φωνακτά την Τουρκάλα συνάδελφό τους δικηγόρο Αριν στην Τουρκία, που δικάζεται σήμερα γιατί … καταδικάζει την επίσημη παιδοφιλία και τους γάμους απροστάτευτων μικρών κοριτσιών….

Φανούλα Αργυρού – Λονδίνο

ΕΠΙΣΗΜΗ. ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μια δικηγόρος η οποία κατήγγειλε το γάμο των μικρών κοριτσιών κατηγορείται για προσβολή του Ισλάμ

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των γάμων παιδιών, των αναγκαστικών γάμων και των εγκλημάτων τιμής. Στην Τουρκία, το ποσοστό δολοφονιών των γυναικών έχει αυξηθεί 1.400% μεταξύ 2002 και 2009. Οι γάμοι των κοριτσιών σε ηλικία έξι ετών δικαιολογούνται από το παράδειγμα του Μωάμεθ, δηλώνει η κ. CananArin.

Οι τουρκικές αρχές, για τις οποίες η φήμη του Μωάμεθ είναι πιο σημαντική από τη ζωή και την ασφάλεια των μικρών κοριτσιών, θέλουν να την φιμώσουν.

Η κ. Arin, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα τους, δεν πρόκειται να παραμείνει σιωπηλή. Μπράβο κυρία! Η κ. CananArin, δικηγόρος και ακτιβίστρια πρώτης γραμμής για τα δικαιώματα των γυναικών στην Τουρκία, συνελήφθη στις 23 Ιουνίου 2012 επειδή κατήγγειλε τους γάμους των παιδιών. Ενώ η δίκη της συνεχίζεται, ζει υπό διαρκή απειλή, αλλά αρνείται να σιγήσει.

www.tanea-london.net 12.12.2012

http://www.koukouvagia.com/periexomena/die8nh/mia_dikigoros_i_opoia_katiggeile__to_gamo_ton_mikron_koritsion

http://fanoulla.koukouvagia.com/?p=328


Keywords
Τυχαία Θέματα