Επίκειται… επικήρυξη των συνταξιούχων!


Δια χειρός Αλιθέρση

Μετά το κυβερνητικό πανηγυρικό… ξεβράκωμα* στον ιερό βράχο της

Ακρόπολης, πολλοί πίστεψαν ότι θα ακολουθούσε η εκταμίευση της αναμενόμενης γενναίας  δόσης, για να   αποκτήσουν ρευστότητα οι τράπεζές  μας,   για να πάρουμε όλοι μας μια ανάσα, βρε αδερφέ. Όλα έδειχναν ότι βαδίζουμε κατ’ ευχήν!  Όμως, από ότι αποδείχτηκε, τα πράγματα δεν ήταν έτσι!

Οι  πληροφορίες του γράφοντος ότι   στα πλαίσια του  παιχνιδιού του… «μεγάλου θησαυρού»  θα ακολουθήσει  και επόμενη «βάσανος» επιβεβαιώθηκαν πλήρως.  Η Τρόικα

ζήτησε από την Κυβέρνησή μας,  εφόσον θέλει να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για την εκταμίευση της δόσης μας, να προχωρήσει άμεσα στην επικήρυξη των συνταξιούχων!

Ο Πρωθυπουργός, αν και δεν περίμενε ένα τέτοιο αίτημα, θεώρησε χρέος του να διαπραγματευτεί με τους   εκπροσώπους της Τρόικας. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι τον χαρακτηρίζει… η συνέπεια  λόγων και έργων! Και πράγματι, πέτυχε το ακατόρθωτο!  Πέτυχε να εξαιρεθούν της επικήρυξης όσοι  θα έκαναν δηλώσεις… αποκήρυξης της σύνταξης και των λοιπών προνομίων που… απολαμβάνουν ως συνταξιούχοι!

Δόθηκε εκ μέρους των δανειστών μας  στους  συνταξιούχους προθεσμία μιας εβδομάδας για  την υποβολή των σχετικών  δηλώσεων. Όσοι δε στα  όρια αυτού του χρονικού διαστήματος δεν υποβάλουν δηλώσεις, έγινε γνωστό ότι αυτόματα   εμπίπτουν σε καθεστώς επικήρυξης.

Μετά από  αυτήν  την εξέλιξη και ύστερα από την ψυχρολουσία του  χθεσινού Eurogroup που προηγήθηκε, σχεδόν αστραπιαία κατέφθασαν στο πρωθυπουργικό γραφείο συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από τις ΟΤΕ,  (Ομοσπονδία Τραπεζιτών Ελλάδας και Ομοσπονδία Τοκογλύφων Ελλάδας), από την ΕΑΔΠ (Εταιρία Απαλλαγής  από τη Δημόσια Περιουσία), ΕΜΕ (Ένωση Μαυραγοριτών Ελλάδας), ΕΕΕ (Ένωση Ενεχυροδανειστών Ελλάδας), ΕΔΕ (Ένωση Διοδιαρχών Ελλάδας) και άλλα σχετικά του είδους ευαγή ιδρύματα!


Οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι, που ενημερώθηκαν  αμέσως μετά, συμφώνησαν απόλυτα με τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού  και  αναγνώρισαν ως  μεγάλη προσωπική του επιτυχία την εν λόγω εξέλιξη. Τόνισαν δε χαρακτηριστικά ότι και οι συνταξιούχοι μας δικαιούνται μιας δεύτερης ευκαιρίας!  Υπενθύμισαν όμως, σ’ εκείνους που δεν θα  υποβάλουν  δηλώσεις, ότι αναλαμβάνουν στο ακέραιο  τις ευθύνες τους.

Οι πολιτικοί αρχηγοί,  μέσα σ’ ένα κλίμα απόλυτης ικανοποίησης και δικαίωσης, απαρίθμησαν μία-μία όλες τις θετικές  πλευρές,  που θα έχει για την πραγματική οικονομία  αυτή η εξέλιξη.

Δήλωσαν ότι θα έχουμε σημαντική μείωση της ανεργίας με το νέο επάγγελμα,  του «κυνηγού κεφαλών των συνταξιούχων», που θα προκύψει, διευκρινίζοντας   ότι θα κληθούν να εξασκήσουν το νέο επάγγελμα όσοι  βρίσκονται στο  ταμείο ανεργίας, με σειρά προτεραιότητας!  Για όσους όμως από αυτούς δεν  αποδεχτούν αυτή την μεγάλη ευκαιρία  η χρηματοδότηση τους από το ταμείο  θα διακόπτεται άμεσα.

Διευκρινίστηκε επίσης  ότι το κόστος της εν λόγω επιχείρησης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από κονδύλια του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να εισρεύσει  στη χώρα μας ζε

Keywords
Τυχαία Θέματα