Ένστολη διαμαρτυρία και παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο

11:02 1/11/2012 - Πηγή: Olympia
 Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, στην Αθήνα και στην περιφέρεια έχουν ανακοινώσει τα συνδικαλιστικά σωματεία Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών.

Οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι «θα δώσουν τη μάχη παντού, ενημερώνοντας τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής και ιδίως αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και την ελληνική κοινωνία ότι δεν ζητούν τίποτε παραπέρα από το δίκιο και την αξιοπρέπειά τους».

Εξάλλου, παναττική στάση εργασίας

στο Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου, έχει εξαγγείλει για σήμερα η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες στον χώρο της Υγείας, την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, σε 48ώρη αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα και την Παρασκευή κατέρχονται οι δικηγόροι της χώρας, όπως αποφάσισε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αύριο στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Τέλος, την  κήρυξη 48ωάρης πανεργατικής απεργίας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη 6 έως 7 Νοεμβρίου, αποφάσισαν μετά από έκτακτες συνεδριάσεις των ηγετικών τους οργάνων, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Τα συνδικάτα ζητούν να μην ψηφισθούν οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα, τα οποία κατατίθενται στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, έχουν προγραμματισθεί απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίο του ‘Αρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή συνελεύσεων τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία – Δήμους κτλ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα