ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

01:52 5/5/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Η Κυριακή 6 Μαΐου 2012, θα αναδειχθεί και πρέπει, ως μια σημαντική ημέρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία αυτού του τόπου. Κλείνει η μεταπολιτευτική περίοδος και ανοίγει μια νέα που ευελπιστούμε να βασισθεί σε γερά ελληνικά θεμέλια χωρίς θολοκουλτουριάρικες ιδέες που οδήγησαν τα πράγματα εδώ που τα οδήγησαν.
Γι αυτό και η απόφαση για το ποιο κόμμα θα ψηφίσουμε είναι καθοριστική τόσο για όλους εμάς όσο και για τις επόμενες

γενιές. Χρειάζεται σκέψη και λογική πριν αποφασίσουμε. Το τι έκαναν τα μνημονιακά κόμματα είναι πλέον γνωστό και το ίδιο θα εξακολουθήσουν να κάνουν και μετά τις εκλογές εφόσον τους το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει να μας ξεγελούν με τις υποσχέσεις για επαναδιαπραγματεύσεις , τροποποιήσεις κλπ διότι δεν τους το επιτρέπουν αυτοί που τους επέβαλαν να υπογράψουν αυτά που υπέγραψαν και τώρα μας το παίζουν τζάμπα μάγκες.
ΨΗΦΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΗΣΥ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ και επί πλέον θα τους δώσει το δικαίωμα συνασπιζόμενοι να εφαρμόσουν πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα πάντα εις βάρος όλων μας και κυρίως της πατρίδας μας.
ΨΗΦΟΣ στους μνημονιακούς θα δώσει το δικαίωμα στους ξένους να μας θεωρούν εσαεί γονατισμένους και ανεκτικούς και ο Έλληνας δεν είναι ποτέ γονατισμένος παρά μόνο στα Θεία και Ιερά.
Κανείς σοβαρός, Έλληνας στη ψυχή πολιτικός, δεν θα υπέγραφε τέτοιες μνημονιακές συμβάσεις, αλλά και αν τις υπέγραφε θα τις εφάρμοζε. Αυτοί όχι μόνο τις υπέγραψαν αλλά και δεν τις εφάρμοσαν. Εφάρμοσαν μόνο τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και τη επιβολή φόρων και ειδικών τελών που τώρα δήθεν υπόσχονται οι ψεύτες ότι θα τα καταργήσουν. Μέχρι εκεί έφτασε η αγωνία τους τώρα που βλέπουν ότι το σκηνικό αλλάζει και από πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής θα γίνουν κομπάρσοι και αυτούς που βρίζουν σήμερα θα τους παρακαλούν από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής να τους δώσουν χείρα βοηθείας, μήπως και καταφέρουν να καθίσουν στις καρέκλες του υπουργικού συμβουλίου.
Ε λοιπόν όχι. Δεν πρέπει να πέσουμε στη παγίδα τους και να πιστέψουμε είτε τον ένα είτε τον άλλο από τους δύο πρώην μεγάλους και τα παραρτήματά τους.
Υπάρχουν και πολιτικοί που παρέμειναν σταθεροί στις αποφάσεις τους και δεν έγιναν δεκανίκια του συστήματος ΠΑΣΟΚ που τους παρέσυρε οπωσδήποτε σε λάθος αποφάσεις και τώρα βλέπουν ότι θα τους στοιχίσει. Και πρέπει να τους στοιχίσει, διότι επιτέλους κάποτε πρέπει σ αυτό τον τόπο κάποιοι να πληρώνουν για τις λανθασμένες επιλογές τους. Η ψήφος μας δεν πρέπει να είναι συγχωροχάρτι για τις αποφάσεις που έλαβαν, διότι έτσι προσβάλλεται και η μνήμη των πάνω από 2000 συνανθρώπων μας που αυτοχειριάσθηκαν λόγω των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων που λήφθηκαν την περασμένη τριετία.
Γι αυτό ενώπιον της κάλπης ας σκεφθούμε ψύχραιμα και με βάση τη κοινή λογική. Τι μας συμφέρει; Η συνέχεια της υποδουλωτικής πολιτικής ή η άμεση αλλαγή εδώ και τώρα προς μια κατεύθυνση που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα που μάλλον εσκεμμένα μας οδήγησαν;
Keywords
Τυχαία Θέματα