ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ

08:07 4/5/2012 - Πηγή: Olympia

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ

(ή και αποφασισμένους αλλά όχι τόσο σίγουρους)

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

του Γιάννη Αντωνιάδη, εκπαιδευτικού

Είσαι αναποφάσιστος/η (ακόμα) για το ποιο κόμμα θα ψηφίσεις;

Σε ταλανίζει το δίλημμα εάν θα ψηφίσεις μνημονιακά ή αντιμνηονιακά κόμματα;

Απεχθάνεσαι το μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα φοβάσαι την αλλαγή ή δεν έχεις εμπιστοσύνη και σε κανέναν άλλο;

Έχει το κεφάλι σου κυριολεκτικά ζαλιστεί

από οικονομικές και νομικές αναλύσεις, ατέρμονες συζητήσεις για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα που κυριολεκτικά έχεις χάσει την μπάλα;

Ψήφιζες ΝΔ,δεν θέλεις το μνημόνιο αλλά δεν σε έχει πείσει π.χ. ο Καμμένος;

Ψήφιζες ΠΑΣΟΚ δεν θέλεις το μνημόνιο αλλά σε φοβίζει ο Βενιζέλος ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο, το χάος;

Φοβάσαι ότι είτε ψηφίσεις αντιμνημονιακά είτε μνημονιακά η ίδια καταστροφή έρχεταιγια την Ελλάδα απλά δεν ξέρεις ποιακαταστροφή θα είναι λιγότερη οδυνηρή;

Γυρίζουν όλα τα παραπάνω και άλλα ερωτήματα στο κεφάλι σου ώστε πιστεύεις ότι στην κυριολεξία μισό λεπτό πριν την κάλπη να επιλέξεις που θα ρίξεις την ψήφο σου;

Εάν απάντησες ναι σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω ερωτήσεις, έχω να μοιραστώ μαζί σου ορισμένεςβασικές σκέψεις μου που μπορεί να βοηθήσουν.

Σκέψη 1η: «Είναι το θέμα του Μνημονίου τόσο σοβαρό;»

Είναι το σοβαρότερο όλων! Γιατί τίποτα άλλο δεν μπορεί να προχωρήσει (Ανάπτυξη, Παιδεία, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Ανεργία, κτλ) όταν δεν έχεις τακτοποιήσει την Οικονομία σου!

Οι εκλογές αυτές δεν είναι σαν καμί άλλη τα τελευταία 50 χρόνια: είτε το θέλουμε είτε όχι,έχουν χαρακτήρα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για το μνημόνιο.

Σκέψη 2η: «Για το μνημόνιο είμαι μπερδεμένος/η. Είναι προφανώς πολύ κακή συμφωνίαγια την Ελλάδα. Αλλά μήπως γινότανκαι να την αποφύγουμε; Και άλλωστε τι μπορώ να κάνω τώρα αφού μας έχουν ήδη δεσμεύσει;»

Σκέψου μήπως πρέπει να ψηφίσεις έτσι ώστε ναΣΤΕΙΛΕΙΣ ΗΧΗΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ προς το εσωτερικό αλλά κυρίως προς το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, τους Ευρωπαίουςεταίρους μας,ότι δεν αποδέχεσαι αδιαπραγμάτευτα (όπως έκαναν οι κυβερνήσεις σου χωρίς να σε ρωτήσουν)ό,τι σου έχουν σερβίρει,κυρίως σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.

Ότι δεν αποδέχεσαι από τη μία να κάνεις θυσίες και από την άλλη να χρεωκοπήσεις στο τέλος με εξεφτελιστικούς για σένα όρους. Άλλο θυσίες με ελπίδα και άλλο θυσίες χωρίς ελπίδα.

Ο μόνος τρόπος να περάσεις αυτό το μήνυμα ξεκάθαρα είναι με το να ψηφίσεις κόμματαπου δεν αποδέχτηκαν και έχουν ξεκάθαρα δηλώσει ότι δε θα αποδεχτούν κανένα μνημόνιο και καμία δανειακή σύμβαση.

Σκέψου λοιπόν ψυχρά και ψύχραιμα: ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.Δεν μπορούν να συνεχίζουν τα ίδια όταν οι Ελληνες στις παρούσες εκλογές πουν ένα συντριπτικό ΟΧΙ στις μέχρι στιγμής πρακτικές τους.

Σκέψη 3η: «Δεν είμαι μόνος.»

Επίσης, σκέψου ότι, εάν αντιδράσεις, θα βρεις εκατομμύρια υποστηρικτές σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, ιδίως σε αυτούς που πλήττονται όλο και περι

Keywords
Τυχαία Θέματα