Έλληνες και Ισλανδοί σε κοινή γραμμή.

11:24 9/11/2012 - Πηγή: Olympia

Σήμερα και ώρα 19:00 στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών  (Ακαδημίας 60) θα μιλήσει η Ισλανδή Katrin Oddsdottir, δικηγόρος, ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος του Λαϊκού Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας , προσκεκλημένη από μέλη της  ”Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή“. Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία του project ‘Politeia 2.0 – Democracy re-born και του

διαδικτυακού περιοδικού www.antifono.gr.

Η Katrin Oddsdottir θα παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό, αυτό που επιμελώς του κρύβουν τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ, δηλαδή…. τον τρόπο που λειτούργησε ο Ισλανδικός λαός για να γλιτώσει από τα νύχια των δανειστών, καθώς και τον τρόπο που ο λαός αυτός παρέκαμψε το εκεί πολιτικό σύστημα και προχώρησε μόνος του στη δημιουργία εντελώς Νέου Συντάγματος με ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, το οποίο στη συνέχεια εγκρίθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2012 με δημοψήφισμα από τον Ισλανδικό λαό.

Κατά τη συζήτηση θα υπάρχει σύστημα αυτόματης μετάφρασης και μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση υπό το συντονισμό μελών του Δικηγορικού Συλλόγου και της  “Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή“, με επίκεντρο τη διερεύνηση της πιθανότητας παρόμοιας αντίδρασης από τον Ελληνικό λαό.

Κάποιοι πολίτες αποφάσισαν ότι δεν πάει άλλο. Αποφάσισαν να τραβήξουν μπροστά παρακάμπτοντας, μέσα από μια ειρηνική επανάσταση, το σάπιο και διεφθαρμένο ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα των πολιτικών γόνων και των κρατικοδίαιτων οικονομικών συμφερόντων. Διαφορετικά θα πάμε όλοι στον πάτο.

Ας ακούσουμε τι έχουν να πουν.

http://www.neosyntagma.net/

www.facebook.com/groups/neosyntagma

Πέτρος Χασάπης

 

 


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα