Έκτακτο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)

22:03 13/6/2012 - Πηγή: Olympia

Σας δημοσιεύω την απάντηση που πήρα από το ΥΠΟΙΚ σχετικά με το ΕΕΤΗΔΕ.
Επίσης, κατέληξα στο συμπέρασμα, πως αυτά που πληρώνουμε στον λογαριασμό της ΔΕΗ για δίκτυο μεταφοράς, διανομής και κοινής ωφέλειας, είναι για εργολάβους που συνεργάζονται με την ΔΕΗ. Δεν μπορεί κανείς πλέον να μου πει, πως η κιλοβατώρα είναι 0,60 ή 080. Είναι 1,60 και βάλε ανάλογα με το ποσό πληρωμής και χρεώνεται δύο

φορές, δηλαδή στο έναντι και στον εξοφλητικό.
Σε απάντηση που πήρα από εισαγγελέα υπηρεσίας σε προφορική αναφορά μου σε αυτήν, ήταν, πως δεν βρίσκει κάποιο ποινικό σημείο για να επέμβει. Ενημερωτικά, σχετικά με κρατήσεις που δεν έγιναν από δημόσια υπηρεσία σε μισθούς, και πάλι δεν βρήκε ποινικό
στοιχείο, αν και είμαι σίγουρος στην ανάλυσή μου, πως κατάλαβε πολύ καλά το ποινικό μέρος. Σε ερώτησή μου τέλος, για το ποιός μπορεί να μας προσφέρει προστασία, μου απάντησε, το ίδιο το κράτος, δηλαδή , η κυβέρνηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Αθήνα 23 Μαϊου 2012
Αρ.Πρωτ: Δ13 ΦΜΑΠ 1081125 ΕΞ 2012

ΠΡΟΣ: Π. Ε.

ΘΕΜΑ: “Έκτακτο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)

ΣΧΕΤΙΚΑ: Το από 02-01-2012 έγγραφό σας.

Σε απάντηση τουανωτέρου εγγράφου σας, σχετικά με το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., σας γνωρίζουμε τα εξής:

Προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2011 και το 2012 και με κριτήριο την καθολικότητα, την αναλογικότητα και την προσφορότητα (δηλαδή τη δυνατότητα ταχείας είσπραξης των σχετικών εσόδων) επιλέχθηκε η επιβολή ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με οικιστική ή εμπορική χρήση. Για την επίτευξη των εν λόγω στόχων είναι απαραίτητο να εισπραχθούν τα έσοδα που είχαν αρχικά προϋλολογιστεί με βάση τα στοιχεία που λογίστηκε το ΤΑΠ, όπως αυτά είχαν καταχωρηθεί στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ κατά την 17-09-2011.

Με γνώρισμα τα παραπάνω, στην παρ. 2 του άρθρου 53 του
Ν. 4021/2011 (218 Α’) ορίζεται ότι για τον υπολογισμό του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) λαμβάνεται υπόψη το εμβαδό της δομημένης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αυτά αναγράφονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τα οποία λογίστηκε κατά τη 17-09-2011 το τέλος ακίνητης περιουσίας της παρ.1 του άρθρου 24 του Ν. 2130/1993. Επιπλέον εισάγεται συντελεστής προσαύξησης στα νεόδμητα ακίνητα της τελευταίας 25ετίας και ορίζονται 10 συντελεστές, εκ των οποίων ο χαμηλότερος προσδιορίζεται στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο συντελεστής 0,5 ευρώ/τ.μ. ισχύει μόνο για πολύτεκνους και ανάπηρους κατά τα ειδικώς οριζόμενα στο νόμο και μάλιστα μόνο γιαένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται.

Επιπλέον, στην παρ.11 του

Keywords
Τυχαία Θέματα