Εκπτώσεις με… κρυφές αυξήσεις!

16:19 12/1/2013 - Πηγή: Olympia

Παιχνίδια… με τις εκπτώσεις ξεκίνησαν οι έμποροι καθώς έναν μήνα πριν από την επίσημη έναρξή τους προχώρησαν σε αυξήσεις…
για να εμφανίσουν πλασματικές μεγάλες μειώσεις τιμών.

Εντυπωσιακές εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 70% σε σχέση με τις τιμές της προηγούμενης περιόδου διαφημίζουν ήδη οι επιχειρήσεις

Αυτό αποκαλύπτεται από τα επίσημα στοιχεία του πληθωρισμού για τον μήνα Δεκέμβριο που μέτρησε η Ελληνική Στατιστική

Αρχή και δείχνουν τις τιμές στον κλάδο «ένδυσης ? υπόδησης» να έχουν ανέβει 5% κατά μέσο όρο.

Κι ενώ η χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων αρχίζει τυπικά από τις 15 Ιανουαρίου -ουσιαστικά τρέχουν εδώ και μία εβδομάδα- επιχειρηματίες στον χώρο των ρούχων και των παπουτσιών προχώρησαν τον περασμένο μήνα σε ανατιμήσεις. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, οι αυξήσεις των τιμών έγιναν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κι αυτό για δύο λόγους: Πρώτον επειδή αυτήν την περίοδο η κίνηση παραδοσιακά αυξάνεται και οι λιανέμποροι επιδίωξαν να «τσιμπήσουν» τους τζίρους τους για να καλύψουν υποχρεώσεις τους και δεύτερον επειδή επιχειρηματίες ήθελαν να «φουσκώσουν» τις τιμές ώστε στην περίοδο των εκπτώσεων να εμφανίσουν μεγάλες μειώσεις τιμών.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτόν παραπλανούν τους καταναλωτές μέσα από ένα κόλπο, το οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να το μπλοκάρουν λόγω του ότι η αγορά είναι ελεύθερη.

Οι επιχειρήσεις διαφημίζουν ήδη εντυπωσιακές εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 70% σε σχέση με τις τιμές της προηγούμενης περιόδου. Είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, σπιτιού κλπ. βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής πολιτικής των εταιρειών, οι οποίες συνδυάζουν τις μειώσεις και με άτοκες δόσεις, δώρα και άλλες προωθητικές ενέργειες.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν αυξημένη την προσοχή τους. Οσοι καταφέρουν λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους και βγουν για ψώνια, καλό θα είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από τις μεγάλες εκπτώσεις. Καλό θα είναι να έχουν κάνει μία λίστα με τα απαραίτητα είδη που θέλουν να αγοράσουν.

Κερδισμένοι, δε, βγαίνουν όσοι πριν από την έναρξη της σεζόν είχαν κάνει τιμοληψίες στα προϊόντα που ήθελαν να αγοράσουν για να τσεκάρουν τώρα τις μειώσεις τιμών.

ethnos.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα