Εκλεκτά ελληνικά προϊόντα στη Μαδρίτη

00:07 9/6/2012 - Πηγή: Olympia
Από το gatmi.gr

Μοντέρνα παντοπωλεία με εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας διαδίδουν τη γαλανόλευκη εκδοχή της μεσογειακής διατροφής στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Μαδρίτη: JRONIA K JRONIA

Από το 2007, όταν ο Γιώργος Λουμιώτης ερωτεύτηκε τη Μαδρίτη και, κατόπιν, εγκαταστάθηκε μόνιμα, είχε την ιδέα για ένα καλοστημένο ελληνικό ντελικατέσεν, κυρίως επειδή «ποτέ δεν έβρισκα προϊόντα για να ετοιμάσω ελληνικά φαγητά στο σπίτι μου». Τώρα, τόσο ο ίδιος όσο και οι πελάτες του μπορούν

να επιλέξουν ανάμεσα σε 600 κωδικούς, οι οποίοι κλείνουν τον ελληνικό γευστικό πλούτο σε βαζάκια και μπουκάλια. Ελιές καλαμάτας, γιαούρτι και φέτα, συκοκεφτέδες με νεράτζι και φιστίκι «Μυλέλια», γλυκά κουταλιού «Ήδιστον», σοκολατάκια-μαργαρίτες με μαστιχέλαιο «Mastiha Shop», χειροποίητο κέικ από πατζάρι είναι μερικά από τα προϊόντα που υποδέχτηκαν ζεστά οι Ισπανοί. Ο Γιώργος μας εξομολογείται: «Δεν νοιώθω τόσο εισαγωγέας, όσο εξαγωγέας ελληνικών προϊόντων άριστης ποιότητας». Εκτός από τα τρόφιμα, στο μοντέρνο αυτό παντοπωλείο που άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο θα βρει κανείς χειροποίητα πήλινα διακοσμητικά, δίσκους και μπρίκια για ελληνικό καφέ, και ένα σωρό άλλα ενθύμια Ελλάδας.

www.jroniakjronia.com

Εβίτα Κυριαζή, Blue Magazine


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα