Είμαστε όλοι χαλυβουργοί!

22:01 3/12/2011 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης

Με σίδερα της Ελληνικής Χαλυβουργίας χτίστηκε το ιστορικό οχυρό Ρούπελ στη Μακεδονία. Σήμερα οι εργάτες στην Χαλυβουργία – έχοντας ξεπεράσει ένα μήνα απεργίας – στήνουν ένα νέο οχυρό που αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε Έλληνα που αντιλαμβάνεται την επιδιωκόμενη και επερχόμενη δουλοποίηση των Ελλήνων. Οι χαλυβουργοί υπερασπίζονται την ζωή τους, την αξιοπρέπεια τους, αλλά και την τιμή όλων των εργαζομένων.
Μπορεί οι προπαγανδιστές των ΜΜΕ

να έχουν αποσιωπήσει το θέμα, αλλά η αλληλεγγύη που δείχνουν άνεργοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, σωματεία και φτωχός λαός, μας ενθαρρύνει ότι η κοινωνία μας μπορεί ακόμα να ελπίζει. Συνελεύσεις κατοίκων από τις περιοχές του Πειραιά, της Δυτικής Αθήνας και άλλων περιοχών του
λεκανοπεδίου, συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο και προσφέρουν ότι μπορούν (τρόφιμα και χρηματική ενίσχυση) στους απεργούς.
Οι προπαγανδιστές, που τώρα βγάζουν το σκασμό για τον απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών, ήταν οι ίδιοι που με ενθουσιασμό υποστήριζαν την είσοδο του ΔΝΤ για να μας σώσει. Συμπωματικά, είναι αυτοί που έδειχναν τον ίδιο ενθουσιασμό, πλασάροντας μας τους “καταλληλότερους” που θα μας οδηγούσαν στη σύγχρονη Ελλάδα με την δυνατή οικονομία, την ισχυρή Ελλάδα με την οχυρωμένη οικονομία και τελικά μας οδήγησαν στην υπό πτώχευση και υπό κατοχή Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι που σήμερα επιχειρούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους, για να τους διχάσουν ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό, λες και η κατοχή της πατρίδας δεν αφορά κάθε Έλληνα πατριώτη, λες και η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν αφορά την αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενου αλλά και κάθε Έλληνα, λες και ο τελικός στόχος δεν είναι η εξαθλίωση όλων των εργαζομένων.
Ο αγώνας των χαλυβουργών μας αφορά όλους. Δεν τους συμπαραστεκόμαστε… ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ στον αγώνα τους.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα