Είμαστε “large” και δώσαμε και νέα προθεσμία για τα 11,5 δις!

16:36 20/8/2012 - Πηγή: Olympia

Εκεί που μας έλεγαν ότι τα μέτρα πρέπει να κλείσουν άμεσα, υπάρχει κίνδυνος άγριων περικοπών (που τελικά δεν τις απέφυγαν) κτλ., τώρα όπως φαίνεται, υπάρχει χρόνος.

Στη σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, αποφασίστηκε ότι τα μέτρα μπορούν να πάρουν μια παράταση εώς τις 14 Σεπτέμβρη, μιας και θα πρέπει να υπάρχει διαβούλευση με την τροικα για το ποια θα δεχθεί και να δουν τα οποία εναλλακτικά. Η τριμερής έρχεται στις 5 Σεπτεμβρίου, όπως όλα δείχνουν.

Ανώτερο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου τόνισε νωρίτερα

ότι εκτός των μέτρων που βρίσκονται στο «τραπέζι» υπάρχουν και εναλλακτικά, σε περίπτωση που κάποιες από τις παρεμβάσεις οι οποίες συζητούνται απορριφθούν, είτε από τους πολιτικούς αρχηγούς, είτε από τους εταίρους μας. Σημείωσε επίσης ότι για όλες τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Ελλάδα ενημερώνεται και η τρόικα, ώστε να υπάρχει μία βάση διαπραγμάτευσης όταν στις 5 Σεπτεμβρίου οι επικεφαλής των ελεγκτών από Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ καταφτάσουν στην Αθήνα.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι υπάρχουν υπουργεία τα οποία επιχειρούν να συνεισφέρουν στα μέτρα ώστε να ελαφρύνει κάπως το πακέτο των 5 δισ. ευρώ που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το υπουργείο Εργασίας.

Οι συσκέψεις για τα μέτρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ είναι πιθανή μια πιο ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα