Διακοπές στην Ελλάδα: Ρεπορτάζ του Sky News από την Κέρκυρα

18:13 23/5/2012 - Πηγή: Olympia
Με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να τονώσει την οικονομία με τον τουρισμό» ο δημοσιογράφος Jason Farrell του Sky News βρέθηκε στην Κέρκυρα και μίλησε με τους ντόπιους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Οι όμορφες παραλίες και η θέα είναι όντως από τα καλύτερα προσόντα της Ελλάδας,

αλλά δεν είναι χρήσιμα για τη χώρα αν τα απολαμβάνουν μόνο οι Έλληνες», σχολιάζει ο δημοσιογράφος.

«Το χρέος δεν μπορεί να πάρει από την Ελλάδα τις παραλίες της και την θέα. Αλλά η χώρα εύχεται να ήσασταν εδώ», καταλήγει το ρεπορτάζ, ενώ ο δημοσιογράφος τονίζει προς τους αναγνώστες πως εάν θέλουν να σώσουν την κρίση του ευρώ, μία λύση είναι οι διακοπές στην Ελλάδα».

Ο τουρισμός απασχολεί έναν στους πέντε Έλληνες εργαζόμενους και αποτελεί το 18% του ΑΕΠ. Όμως οι κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά το ένα πέμπτο μετά τις πρόσφατες εκλογές, καθώς οι τουρίστες προβληματίζονται με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Όπως αναφέρει στο Sky News ο Νίκος Ζισεάκης από την Κέρκυρα, οι τουρίστες φοβούνται να έρθουν στη χώρα μας εξαιτίας της εγκληματικότητας, όμως αυτά είναι φαινόμενα που συναντώνται στην Αθήνα και όχι στο νησί. «Εδώ όλα είναι ήρεμα», προθέτει.

Το Sky News βρέθηκε στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 148ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα και, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, προκλήθηκε ένταση μεταξύ ακροαριστερών που φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Το δημοσίευμα συνεχίζει με αναφορά στην αύξηση του ΦΠΑ που έχει πλήξει τα εστιατόρια, ο Λάκης Βλασερός, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κέρκυρα, τονίζει ότι τα ελληνικά νησιά και οι παραλίες είναι τα εργοστάσια της χώρας. «Πρέπει να τα προστατέψουμε και να επενδύσουμε σε αυτά», αναφέρει.

mediagate.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα