“Δεν ζητάει τη βοήθεια του ΔΝΤ η Ισπανία”

23:54 1/6/2012 - Πηγή: Olympia

Ουάσινγκτον: Το ΔΝΤ δεν καταρτίζει σχέδιο χρηματοδοτικής στήριξης στην Ισπανία, ούτε η Μαδρίτη έχει ζητήσει κάτι τέτοιο, όπως τόνισε εκπρόσωπος του ΔΝΤ την Πέμπτη, αρνούμενος να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ισπανικό τραπεζικό σύστημα ή την έκκληση της Κομισιόν στην ισπανική κυβέρνηση να παρουσιάσει το σχέδιό της για την Bankia.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη δημοσίευμα του Dow Jones Newswires ήθελε το ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ

να έχει ξεκινήσει εσωτερικές συζητήσεις για πιθανή στήριξη της Μαδρίτης σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να εξασφαλίσει τα απατιούμενα κεφάλαια για την Bankia.

«Το ΔΝΤ δεν καταρτίζει σχέδια που να περιλαμβάνουν παροχή στήριξης προς την Ισπανία, ούτε η Ισπανία έχει ζητήσει χρηματοδοτική στήριξη από το ΔΝΤ» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Ράις την Πέμπτη.

Τη διεξαγωγή συζητήσεων για προσφυγή διέψευσε κατηγορηματικά και ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος: «Θέλω να διαψεύσω τέτοιες φήμες, επειδή αυτές στερούνται της οποιασδήποτε βάσης» τόνισε ο υπουργός σε δηλώσεις του αργότερα.

Οι ετήσιες συζητήσεις μεταξύ Ισπανίας και ΔΝΤ θα ξεκινήσουν στις 4 Ιουνίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ενώ η Λαγκάρντ συναντήθηκε την Πέμπτη με την αναπληρώτρια Ισπανίδα πρωθυπουργό την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει την έκκληση της Κομισιόν προς τη Μαδρίτη να παρουσιάσει το σχέδιό της για την Bankia -με στόχο να κατευνάσει τις ανησυχίες για το ισπανικό τραπεζικό σύστημα.

Ο Ράις σχολίασε μόνο γενικά πως το ΔΝΤ «θεωρεί ευκταίους ισχυρότερους μηχανισμούς επιμερισμού του ρίσκου» και πως η οικονομική ενοποίηση θα γινόταν ισχυρότερη «με ενοποιοημένη εποπτεία, έναν ενιαίο φορέα τραπεζικών εκκαθαρίσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα