Δεν πρέπει να υπογράψει ο Σαμαράς, τουλάχιστον πριν γίνουν εκλογές..

Δεν υπάρχει πιο ισχυρή δέσμευση για ένα κράτος από τη θεσμική δέσμευση μέσα από τα θεσμικά του όργανα (Βουλή , Κυβέρνηση κ.λ.π.) και σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και τις διεθνείς συνθήκες. Κάθε άλλη δέσμευση όπως για παράδειγμα η ενυπόγραφη δέσμευση ενός αρχηγού κόμματος (π.χ. του κ. Σαμαρά), είναι εξωθεσμική. Δεν προβλέπεται από κανένα Σύνταγμα, νόμο ή διεθνή συνθήκη και επομένως είναι άνευ νομικής αξίας. Γιατί

όμως επιμένουν οι δανειστές για την υπογραφή ενός πολιτικού που δεν μπορεί νόμιμα να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό;

Η απάντηση μάλλον είναι απλή. Το όλο πρόβλημα δεν έχει να κάνει τόσο με τους δανειστές, αλλά με το εδώ παρασιτικό πολιτικοοικονομικό καθεστώς. Η ιδέα για την έγγραφη δέσμευση και του Σαμαρά απέναντι στους δανειστές, όλοι πλέον το λένε, ότι προήλθε από ντόπιους εντολοδόχους των δανειστών. Ο βασικός στόχος αυτής της ιδέας, είναι αφενός…. να κοντύνουν πολιτικά ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία και αφετέρου να αφαιρέσουν από τον Σαμαρά, κάθε δυνατότητα προεκλογικού πολιτικού λόγου. Αν υπογράψει ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα τη συμφωνία της 27 Οκτωβρίου, τότε δεν θα μπορεί να μιλάει προεκλογικά για επαναδιαπραγμάτευση ή για άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής. Επομένως, αν υπογράψει αυτό το χαρτί τότε θα αυτοακυρωθεί πολιτικά και θα οδηγηθεί στις εκλογές, σαν πρόβατο στη σφαγή, πολιτικά «μουγκός» και παραδομένος στις ορέξεις των μιντιαρχών και των δημοσκόπων.

Αν κάποιοι ακόμα μέσα στη Νέα Δημοκρατία έμειναν με λίγο πολιτικό μυαλό, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τυχόν υπογραφή του Σαμαρά, θα σημάνει αυτοακύρωση της Νέας Δημοκρατίας και ανάσταση του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη εικοσαετία.   

Λίγο μυαλό αδέρφια δεν κάνει κακό.

Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν να κάνει αυτή τη στιγμή κουμάντο το ΠΑΣΟΚ του «λεφτά υπάρχουν» το οποίο διατηρεί την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, όταν ήδη έχει καταρρεύσει μέσα στο λαό, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία.

Επομένως ο Σαμαράς θα πρέπει να μεταθέσει το βάρος πίεσης και να απαιτήσει πρώτα να τοποθετηθεί με εκλογές ο λαός και μετά να μπουν οι όποιες υπογραφές από εκείνους που θα έχει εξουσιοδοτήσει προς τούτο ο λαός. Διαφορετικά τι νόημα θα έχουν μετά οι εκλογές;

Για να μην τρελαθούμε δηλαδή ομαδικά!!!

Πέτρος Χασάπης


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα