Δεν πείθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προηγείται η ΝΔ…

15:52 1/9/2012 - Πηγή: Olympia

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η ΝΔ σημειώνει προβάδισμα 2 % έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αν και υποχωρούν και οι δύο.

Συγκεκριμένα: Προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 24,8% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ

Το

ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 9,8%, η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει στο 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μειώνουν σε 6,8%, η ΔΗΜΑΡ πέφτει στο 5,2% και σταθερό το ΚΚΕ 4,7%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψήφιζε το 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 10,9%. Βλέπουμε ότι ΠΑΣΟΚ και ΧΑ είναι περίπου στα ίδια ποσοστά!!!

Σε ότι αφορά τα πρόσωπα, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά φτάνουν το… 34%, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 30%, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο το 19%, για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένο το 23%, για τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο το 18,5%, για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη το 34% (ίσα με τον Σαμαρά) και για τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το 13%. Βλέπουμε ότι Βενιζέλος και Μιχαλολιάκος έχουν την ίδια απήχηση!!!

Είναι η όχι συνεπής η κυβέρνηση με την κυβερνητική συμφωνία των κομμάτων που την απαρτίζουν; Ποσοστό 43% των πολιτών δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής, το 37% θεωρείπως είναι, ενώ 20% δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

Δύσκολα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν μέσα σ’ αυτόν τον καταιγισμό των μέτρων που είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν κατορθώνει να περάσει τουλάχιστον στην πρώτη θέση, αλλά σημειώνει κι αυτός πτώση. Φαίνεται πως οι πολίτες έχουν πάρει είδηση πως ΣΥΡΙΖΑ και παλιό ΠΑΣΟΚ, στοχεύουν απλά στη νομή της εξουσίας.

Πέτρος Χασάπης

 

 


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα