Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου…

22:48 6/9/2012 - Πηγή: Olympia
Γράφει ο Ιάκωβος ΠοθητόςΓια τα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, θα αποτελούν γεγονότα έρευνας όχι από ιστορικούς αλλά από… ψυχίατρους! Γιατί πράγματι, είναι ανεξήγητη η συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών.Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse, για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Αποκαλύπτει ότι από τους ερωτηθέντες, 25% ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία,
8% το ΠΑΣΟΚ και 4,5% η ΔΗΜΑΡ!Δηλαδή, το 37,5% των ερωτηθέντων, υποστηρίζει τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης που με ασύστολα ψέματα απέσπασαν τον Ιούνιο την ψήφο των πολιτών.Φαίνεται πως για εκείνους που ακόμα υποστηρίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που τους κρατάει δεμένος μαζί τους.Είναι θέμα νοημοσύνης; Είναι θέμα συμφερόντων; Αυτό δεν μας το λέει η δημοσκόπησηδημοσκόπηση μας αποκαλύπτει μια τάση της κοινωνίας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Όμως, αν ένας επιχειρηματίας ή πολίτης εξαπατήσει κάποιον, του κατασπαταλήσει ή του κλέψει τις οικονομίες του, τότε η δικαιοσύνη επιλαμβάνεται, τον τιμωρεί και η κοινωνία τον αποβάλει.
Στην περίπτωση των Ελλήνων πολιτικών, η συμπεριφορά τόσο της δικαιοσύνης όσο και των πολιτών, είναι εντελώς διαφορετική.
Οι Έλληνες πολιτικοί, έχουν το αυτοκρατορικό δικαίωμα, να κατασπαταλούν με ύποπτο τρόπο τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, να γίνονται αίτιοι απώλειας κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, κι όμως να μένουν ατιμώρητοι.
Θα ισχυριστεί κάποιος, ότι οι πολιτικοί την γλυτώνουν από τον έλεγχο της Δικαιοσύνης επειδή υπάρχει ο νόμος «περί ευθύνης υπουργών», ένας νόμος που έφτιαξαν συνειδητά οι πολιτικοί, για να μένουν ατιμώρητοι για τα εγκλήματα που κάνουν με τις αποφάσεις τους.
Σημειώνουμε όμως, ότι θα μπορούσε το αρμόδιο Συμβούλιο που αποτελείται από ανώτατους δικαστικούς, να τον απορρίψει ως αντισυνταγματικό (όπως και είναι), όταν οι πολιτικοί μας ψήφισαν τον σχετικό νόμο στη Βουλή.
Και είναι αντισυνταγματικός, γιατί καταργεί την θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος περί Ισότητας των πολιτών. Εκτός κι αν οι βουλευτές δεν είναι πολίτες αλλά κυρίαρχοι, δυνάστες, τους Ελληνικού λαού!
Με αυτόν τον νόμο, τον οποίο οι θεματοφύλακες της Δικαιοσύνης τον στήριξαν και τον στηρίζουν, τα κόμματα κι οι πολιτικοί μας, λειτουργώντας σαν άσωτοι αφέντες, γνωρίζοντας ότι δεν θα τιμωρηθούν για όσα κάνουν, κατάφεραν να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Το επεδίωξαν; Ήτανε άχρηστοι; Ήταν ανίκανοι; Ο καθένας ας πάρει όποια εκδοχή θέλει.
Το περίεργο όμως δεν είναι στους πολιτικούς μας. Αυτοί πάντα κατάφερναν με επιτυχία, να χρεοκοπούν την χώρα.
Περίεργη είναι η συμπεριφορά μεγάλου αριθμού των Ελλήνων πολιτών που παρά τα εγκλήματα που έκαναν οι πολιτικοί και ειδικότερα των δύο μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθούν να τους πιστεύουν!
Η ανεργία έχει φτάσει σε υψηλούς αριθμούς, τα μεροκάματα έχουν μειωθεί ενώ αντίστοιχα τα καταναλωτικά αγαθά και τα τιμολόγια των δικτύων κοινής ωφέλειας έχουν αυξηθεί, η φορολογία έχει γίνει δυσβάστακτη για τον απλό πολίτη, η ανασφάλεια έχει κυριεύσ
Keywords
Τυχαία Θέματα