Χρωστά 5 δις Ευρώ αλλά συγχρόνως φυγαδεύει διαθέσιμα στο εξωτερικό ο ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΚΧΩΡΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΟΤΕ.

20:26 20/1/2012 - Πηγή: Olympia

Ο εικονιζόμενος κύριος είναι ο κύριος Τσαμαδάκης κατα κόσμον Τσαμάζ που ηγείται του οργανισμού. Διαβάστε το παλαιότερο άρθρο για το θέμα.

Δείτε τώρα τα φρέσκα:

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι“, όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή μας διαφωνεί με την παρακμιακή αισθητική που αναδύει η γνωστή  διαφήμιση του Ομορφάντρα με τα περίεργα γούστα.

Πρόκειται για μια χυδαιότητα η οποία μάλλον απομακρύνει τους καταναλωτές του ΟΤΕ με άποψη και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να ταυτισθούν με τέτοιες παρακμιακές καταστάσεις.

Κι αν ο Ομορφάντρας της διαφήμισης ζει ένα όνειρο και δεν πρέπει να τον ξυπνάμε, ο ισχυρός άντρας του Οργανισμού λογικά θα ζει έναν εφιάλτη ύψους 5 δις ευρώ!

Τόσα είναι τα δάνεια του Ομορφάντρα στις τράπεζες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αχιλλέα Τόπα στον ΣΚΑΙ>

Η μείωση του δανεισμού αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον όμιλο ΟΤΕ τα επόμενα έτη δεδομένου του συνολικού τραπεζικού δανεισμού του ομίλου που ανέρχεται σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μιχάλη Τσαμάζ, ο όμιλος θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει συνολικές υποχρεώσεις ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το Φεβρουάριο του 2014, ενώ οι υποχρεώσεις που θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν εντός του 2013 ανέρχονται σε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο για την αποπληρωμή των δανείων μέσα στο 2013 θα προκύψει ένα κενό της τάξεως των 700 εκατομμυρίων ευρώ για τον ΟΤΕ, γεγονός που θα αναγκάσει την επιχείρηση να λάβει μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το κενό αυτό.

Ήδη η διοίκηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των οικονομικών της επιχείρησης, που όπως όλες οι υπόλοιπες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καλούνται να λειτουργήσουν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω της έλλειψης πίστωσης, αλλά και της υψηλής φορολογίας. Είναι ενδεικτικό ότι η φορολογική επιβάρυνση που υφίσταται ο ΟΤΕ αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι τέσσερις φορές υψηλότερη από αντίστοιχές επιχειρήσεις σε γειτονικές χώρες ενώ σε ό,τι αφορά τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας η φορολογία ως ποσοστό της τιμής ανέρχεται σε 26,4%.

Υπό αυτές τις συνθήκες η προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς σε περίπτωση που συνεχιστούν τα προβλήματα άντλησης κεφαλαίων από τις τράπεζες αλλά και το γενικότερο δυσμενές επιχειρηματικό κλίμα, δεν αποκλείεται να αναγκαστεί ο ΟΤΕ να αναθεωρήσει όλο το μοντέλο λειτουργίας του αλλά και το πρόγραμμα επενδύσεων.

Η προτεραιότητα μείωσης του δανεισμού του ΟΤΕ κατέστη σαφής και από την διοχέτευση των περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ που μπήκαν στα ταμεία της επιχείρησης από την πώληση του ποσοστού ύψους 20% που διατηρούσε ο ΟΤΕ στην Telecom Serbia, απευθείας στις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση παλαιότερων δανείων.

Μεσοσταθμικές μειώσεις 11%

Ο ΟΤΕ αναμένεται να εξοικονομήσει 150 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη τριετί

Keywords
Τυχαία Θέματα