ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανταποκριση από το Κοννέκτικατ (φωτό)

Από την Αθηνά Κρικέλη, από το Ellopia Media Group αποκλειστικά για το Ολυμπία

Νεότερα

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς της περιοχής που μιλήσαμε, ο λόγος που όλοι οι διδάσκαλοι αντέδρασαν το ίδιο, και το ότι τα παιδιά υπάκουσαν κατά λέξη χωρίς πανικό και αντίδραση είναι διότι καθε τρείς μήνες “κάνουν πρόβα” για εκκένωση του χώρου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Στην πρωινή ενημέρωση μας γνωστοποίησε η αστυνομία πως ο 20χρονος – ήπιων τόνων – δράστης μπήκε στο σχολείο

με βία και εδώ δημιουργείται το ερώτημα γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία, παρά μονο όταν άρχισαν να πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί.


Εξω από την πυροσβεστική υπηρεσία -εκεί που βρήκαν χτές καταφυγιο τα παιδιά που γλύτωσαν το μακελιο φτάνουν συγγενείς όπου στην γωνία κάτω από την ταμπέλα του σχολείου έχει δημιουργηθεί ένα αυτοσχέδιο μνημείο. Εκεί τοποθετούν λουλούδια παιχνίδια και αρκουδάκια για τα παιδιά.
Ολες οι εκκλησίες της πόλης είναι ανοιχτές 24 ώρες.


Στην περιοχή έχει στηθεί και ένα πρόχειρο τμήμα ψυχολογική υποστήριξης για συγγενείς και κατοίκους της περιοχής.

Χτες οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στον χώρο, απομακρύνθηκαν από τους συναδέλφους συντετριμένοι και πρόκειται να δεχθούν ψυχολογική υποστήριξη. Το θέαμα που αντίκρυσαν ήταν απερίγραπτο – μας λένε.
Ο δράστης μπήκε πρώτα στο δωμάτιο της νοσοκόμας του σχολείου. Αφού την κοίταξε έντονα για μερικά δευτερόλεπτα στα μάτια της είπε να κρυφτεί κάτω από το γραφείο της….

Παγωμένο πρωινό εδώ στο Σαντυ Βρουκ του Κοννέκτικατ. Πρόκειται για μια αρκετά πλούσια περιοχή που μόνο σε ειδυλιακές στιγμές μπορει να σε παραπέμψει. Σε καμμία περίπτωση δεν φαντάζονταν πως θα αποτελούσαν το κέντρο του ενδιαφέροντος αυτές τις μερες. 20 μικρά παιδιά 6 ενήλικες και ο δράστης. Στην χώρα που παρέχει τα πάντα η ιστορία για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνεται , με στοχο ακόμα μικρότερες ηλικίες. Το ερώτημα που αιωρήται πλέον έντονα και στην τοπική κοινωνία αλλά και στην υπόλοιπη Αμερική είναι το εξής “ τι κάνουμε λάθος με την κοινωνία μας” όπως δήλωσε και χθές ο διευθυντής του σχολειου του Κολοράντο εκεί που την περασμένη άνοιξη δολοφονήθηκαν πάλι μαθητές του σχολείου.

Ταμπέλες χειρόγραφες , κόλες χαρτιού στα καταστήματα με λόγια συμπαράστασης στους συγγενείς ακόμα και στην ελληνική ντάινερ που βρίσκεται 10 λεπτά απο το κέντρο.


Ο κόσμος κλεισμένος στα σπίτια και μόνο αυτοκίνητα της αστυνομίας και δημοσιογραφικά κινούνται στην περιοχή. Ειναι δύσκολη ώρα μια και σήμερα πρόκειται να ανακοινωθούν τα ονόματα των νεκρών. Ακόμα πιο τραγικές στιγμές περνούν οι γονείς και συγγενείς των παιδιών μια και όπως μας ενημέρωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, τα σώματα βρίσκονται ακόμα μέσα στις αίθουσες μέχρι να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά του εγκληματολογικού τμήματος.

Στο σχολείου φοιτούν 3 ελληνόπουλα που βγήκαν με ασφάλεια από το σχολείο. Μιλώντας με συναδέλφους του CBS και CNN κάνουμε καταμέτρηση των περιστατικών αυτών τους τελευταίους μήνες. 4 επιθέσεις σε λιγότερο από έναν χρόνο δείχνουν πως όχι μόνο δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα αλλά η ελεύθερη διακίνηση των όπλων φέρνει τέτοια αποτελέσματα. Μεγαλώνει η λίστα των μελών στο κλάμπ της φρίκης που κανείς στον πλανήτη δεν θέλει να γίνει μέλος τους. Το κλάμπ των γονειών που χάνουν έτσι τα παιδιά τους.
Δύο είναι οι ελληνοαμερικανίδες δασκάλες που δουλεύουν στο σχολείο.

Την τραγική ώρα στο σχολείο ήταν μόνο η μία, η δεύτερη ξεκινούσε αργότερα δουλειά. Οπως μας ενημερώνει ο πατηρ Καρλούτσος της ελληνικής εκκλησία της περιοχής, η ελληνοαμερικανίδα Αννα Μαρία Τζάκομπς από την Νίσσυρο διδασκε εκείνη την ώρα στη βιβλιοθήκη σε 18 παιδιά από διαφορετικές τάξεις…

Οταν άκουσε τους πυροβολισμούς έκρυψε τα παιδιά μεσα στις ντουλάπες και κλείδωσε την πόρτα. Ανοιξε μόνο όταν εμφανίσθηκε η αστυνομία. Εσωσε 18 παιδιά….


Keywords
Τυχαία Θέματα