Ανέβηκαν σήμερα οι τόνοι στη Βουλή για τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

16:32 3/11/2012 - Πηγή: Olympia

Σε υψηλούς τόνους άρχισε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013.

«Υπάρχουν μπροστά μας πολλά χιλιόμετρα μαραθώνιας διαδρομής για την ανάκαμψη της οικονομίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπέζας.

Τόνισε ωστόσο ότι το 2013 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα αναπτυξιακές δράσεις, καθώς και ότι τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία.

« Λεφτά δεν υπάρχουν έξω από την Ευρώπη, λύσεις δεν υπάρχουν στη Λατινική Αμερική. Δεν υπάρχει Αγιος Βασίλης. Ακόμα και η Αργεντινή

που επικαλείσθε κινδυνεύει και πάλι να χρεοκοπήσει» είπε ο κ. Μπέζας απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πιο εύκολο να πιστέψει κανείς στον Αγιο Βασίλη παρά να πιστέψει πως αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Το ήμισυ της προσαρμογής προέρχεται από την περικοπή των συντάξεων. Το παλιό μοντέλο κοινωνικού κράτος με τις όποιες ανεπάρκειές του, διαλύεται και αντικαθίσταται από το τίποτα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.

Από την πλευρά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης απευθύνθηκε στη ΔΗΜΑΡ, ζητώντας από τους βουλευτές της «να μην εγκαταλείψουν» και «να συνεχίσουν τον κοινό δρόμο γιατί το διακύβευμα είναι μεγάλο».

«Ακούω τους συναδέλφους από τη ΔΗΜΑΡ να λένε ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν την κοινή πορεία και να ζητούν προσωρινή απαλλαγή από τα καθήκοντα, να ξαποστάσουν λέει λίγο και μετά να συνεχίσουμε ξανά την πορεία μαζί» είπε ο κ. Σαχινίδης, προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να προχωράμε μαζί στα εύκολα και χώρια στα δύσκολα ούτε μπορεί να γίνει κατανοητή η επίκληση αρχών, ως αιτία για τη στάση αυτή».

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στη στάση που έχει τηρήσει το ΠΑΣΟΚ: «Εμείς μπροστά στην ανάγκη να σταθεί όρθια η χώρα και να φτάσει μέχρι εδώ κάναμε πολλές υποχωρήσεις από τις αρχές μας, πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε μεγάλο τίμημα. Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν σήμερα ζητούσαμε και εμείς να “ξαποστάσουμε” γιατί κλονίζονται οι αρχές μας».

Παράλληλα, άφησε αιχμές και κατά της ΝΔ: «Και ενώ πολύ θα μας διευκόλυνε να καθόμαστε απέναντι από τη ΝΔ και να την πετροβολάμε και να τις υπενθυμίζουμε τι έλεγε πριν τις εκλογές, στηρίζουμε την κυβέρνηση γιατί μόνο έτσι διασφαλίζουμε ότι θα δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους και της παραμονής στην ευρωζώνη».
Πηγή:naftemporiki.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα