Αναβιώνουν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης στην Ελλάδα!…

09:13 2/10/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Αιας

H χώρα έχει τεθεί υπό επιτροπείαν, κηδεμονεύεται από τους δανειστές της!
Ποια επαναδιαπραγμάτευση; ποια αναθεώρηση; ποια απαγκίστρωση; Το προεκλογικό παραμύθι της κυβέρνησης της Τροικανίας έχει προ πολλού αποκτήσει δράκο.
Δεν αρκούν οι νέες βάρβαρες καρατομήσεις των μισθών και των συντάξεων και οι νέες φόρο-επιδρομές και φόρο-λεηλασίες. Οι ελεγκτές της Τρόικας ζήτησαν από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών περισσότερο αίμα! Αξίωσαν μεγαλύτερες περικοπές σε
μισθούς, συντάξεις και επιδόματα,

σύμφωνα με όσα ορίζει η μνημονιακή πατέντα της καταστροφής.

Προφανής η επιδίωξή τους: Να καταδικάσουν τη χώρα και τον λαό σε υπανάπτυξη, φτώχεια και κοινωνική αποδόμηση. Να κλείσουν σπίτια και μαγαζιά, να ληστέψουν γέροντες και ασθενείς, να λεηλατήσουν την Ελλάδα, να στείλουν ραγιάδες τους νέους στα ξένα ή να τους κρατήσουν εδώ είλωτες, να σκλαβώσουν τους εργαζόμενους, να απαξιώσουν τους επιστήμονες.
Με την ολέθρια πολιτική, που ακολουθήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης συγκρίνει ο Γερμανός οικονομολόγος -σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ- την πολιτική που έχει επιβάλει η Τρόικα στην Ελλάδα. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Weser-Kurier, ο Πέτερ Μπόφινγκερ ασκεί δριμεία κριτική στην πολιτική λιτότητας που ακολουθούν οι χώρες της Ευρωζώνης. «Η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται μεταξύ άλλων στην ‘οικονομική θεραπεία σοκ’ που ακολουθείται», αναφέρει.

Ωστόσο, αίσθηση έχει προκαλέσει το σχόλιο του περιοδικού “Der Spiegel”, πως οι ελεγκτές της Τρόικας έχουν καταστεί «πιόνια πολιτικών συμφερόντων»! Ουσιαστικά δικαιώνει την πρόταση της Λούκας Κατσέλη, η οποία, μετ΄ επιτάσεως, έχει ζητήσει την αντικατάστασή τους. «Είχα υποστηρίξει -αναφέρει- ότι η νέα κυβέρνηση θα έπρεπε να ζητήσει αλλαγή της σύνθεσης της Τρόικα, ώστε να υπάρξει αντικειμενική και ανεξάρτητη αξιολόγηση του προγράμματος. Από τη στιγμή, όμως, που η τρικομματική κυβέρνηση μετά τις εκλογές εγκατέλειψε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης και συνεχίζει την ίδια πολιτική, δεν αισθάνθηκε καμιά ανάγκη προβολής ενός τέτοιου αιτήματος».
Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, επιβεβαιώνουν αυτό, που ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Μάρτιν Λούθερ Κινκγ, είχε πει: «Κανείς δεν μπορεί να σε καβαλήσει αν δεν γονατίσεις». Και αυτή η κυβέρνηση-υποχείριο των πιστωτών, με την δουλοπρέπεια, την υποταγή και τον ραγιαδισμό που την διακρίνει, δεν είναι σε θέση να εμπνεύσει οποιονδήποτε σεβασμό!


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα