Άκης Τσοχατζόπουλος: Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα…

18:42 18/4/2012 - Πηγή: Olympia
«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο…». Με αυτή τη φράση θα μπορούσε να αποδοθεί ο πυρήνας της υπερασπιστικής γραμμής του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, αφού όχι μόνο αρνήθηκε ότι έλαβε δώρα ή οποιουδήποτε είδους ανταλλάγματα, αλλά όπως είπε ό,τι έκανε το έκανε για να προασπίσει τα συμφέροντα της πατρίδας!
«Δεν γνωρίζω
απολύτως τίποτα» αυτή ήταν η επωδός του πρώην υπουργού, ο οποίος –όπως προκύπτει- από τις απαντήσεις που έδωσε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, εμφανίστηκε μάλλον έκπληκτος και απορημένος για την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει τι διημείφθη μεταξύ ανακριτή και Άκη Τσοχατζόπουλου τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ανακριτής: Από τα ανωτέρω παρατηρεί κανείς πως τα δώρα για τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία κατηγορείστε καταλήγουν σε εταιρίες που ελέγχει ο συγγενής σας Ζήγρας, διαχειρίζονται γνωστά σας πρόσωπα , οι εταιρίες αυτές συμμετέχουν σε αγοροπωλησίες ακινήτων επί των οποίων συναλλάσσονται γνωστοί σας άνθρωποι και ενίοτε ακίνητα των εταιριών αυτών καταλήγουν στο τέλος σε εσάς ή συγγενικά σας πρόσωπα.

Απάντηση: Είναι δική σας εκτίμηση αυτή, δώρα ή οποιουδήποτε είδους ανταλλάγματα από οποιουδήποτε είδους αιτία ποτέ στην πολιτική μου ζωή και στην πορεία μου ως υπουργός δεν έλαβα από κανέναν. Αντίθετα αποκλειστικός μου σκοπός σε οποιοδήποτε χώρο ευθύνης κι αν βρέθηκα ήταν να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού δημόσιου συμφέροντος.

Τι είπε για τους συγκατηγορουμένους του

-Ο Νίκος Ζήγρας είναι πρώτος μου εξάδελφος, δύο χρόνια μεγαλύτερος, δεν είχαμε καμία επαγγελματική σχέση διότι αυτός ασχολούνταν με το εμπόριο ξυλείας και εγώ με την πολιτική. Το 2000 αρρώστησε με λευχαιμία και του συμπαραστάθηκα και με τη βοήθεια του Θεού επέζησε ,έχοντας έκτοτε προβλήματα υγείας.

-Την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου τη γνωρίζω από το 1978, από το ΠΑΣΟΚ και καθώς ήταν λογίστρια της ανέθεσα τη συμπλήρωση των φορολογικών μου δηλώσεων όπως είχε κάνει και πλειάδα άλλων συναδέλφων στο ΠΑΣΟΚ.

-Το 2006 επειδή έψαχνα νέο διαμέρισμα για να εγκατασταθώ με την οικογένεια μου, με ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα διαμέρισμα κάποιας αμερικάνικης εταιρίας NOBILIS στην οποία ήταν λογίστρια , επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, το οποίο η εταιρία εκμισθώνει.

-Τον Αστέριο Οικονομίδη τον γνωρίζω από το ΤΕΕ όπου είμαστε και οι δύο μέλη και δεν είχαμε καμία επαγγελματική συνεργασία.

-Τον Γιώργο Σαχπατζίδη τον γνώρισα ως εκδότη εφημερίδων Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης.

Για την TORCASO

Ανακριτής: Ο Νίκος Ζήγρας είχε σχέση με τον υπουργείο Άμυνας;

Απάντηση: Ουδέποτε και καμία.

Ανακριτής: Γνωρίζεται την εταιρία TORCASO και ποιός την εκπροσωπεί;

Απάντηση: Με την TORCASO δεν είχα καμία σχέση , την έμαθα όταν δίπλα στο γραφείο στην Κόμνα Τράκα , άρχισε να κατασκευάζει ένα ακίνητο. Πληροφορήθηκα ότι ήταν εταιρία κατασκευών και την εκπροσωπούσε προτού αρρωστήσει για ένα διάστημα ο ξαδελφός μου, σε συνεργασία με άγνωστους σε εμένα Άραβες κ

Keywords
Τυχαία Θέματα