Reuters: Ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω για το ελληνικό χρέος

22:33 3/10/2012 - Πηγή: Olympia
Στο κενό φαίνεται να πέφτει κάθε προσπάθεια της Ελλάδας για εξυγίανση της οικονομίας της, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, καθώς, όπως υποστηρίζει, παρά τη σειρά μέτρων που λαμβάνει η Αθήνα, ο στόχος εξόδου από τον φαύλο κύκλο του χρέους καθίσταται όλο και πιο δύσκολος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο προϋπολογισμός
του 2013 περιέχει ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως ότι το επόμενο έτος αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά από το 2002, ωστόσο υπογραμμίζει ότι οι εκτιμήσεις τόσο για την ύφεση όσο και για το χρέος είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές.Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε χειρότερη κατάσταση από τις πιο απαισιόδοξος εκτιμήσεις έξι μήνες πριν, υπογραμμίζει το Reuters. Όπως επισημαίνει, η αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων 4-6 εβδομάδων.

Με βάση την προηγούμενη αξιολόγηση του Μαρτίου, η Ελλάδα θα έπρεπε, υπό το αισιόδοξο σενάριο, να μειώσει το χρέος της στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Ο στόχος αυτός μοιάζει τώρα ακόμα πιο μακρινός από ότι πριν από έξι μήνες, κάτι που καθιστά όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο η Αθήνα να πρέπει να προχωρήσει σε ένα δεύτερο γύρο αναδιάρθρωσης του χρέους, προκειμένου να επαναφέρει σε βιώσιμη τροχιά το χρέος της με τον επίσημο τομέα να σηκώνει το βάρος της αναδιάρθρωσης, καταλήγει στην ανάλυσή του το πρακτορείο.
spirospero.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα