FΑπίστευτο! Συνάντηση ειρήνης αιρετών Ελλή νων με τους Τούρκους, την ώρα που έκαναν απ οβατική άσκηση κατάληψης ελληνικού νησιο ύ.

07:22 4/6/2012 - Πηγή: Olympia


Του Σάββα Καλεντερίδη.

Μέσα στα προσωπικά, τα πολιτικά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας και εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, στις οποίες εκλογές δυνάμεις ανεύθυνοων νεολαϊκιστών που χαϊδεύουν τα αυτιά των καθημαγμένων από την κρίση Ελλήνων, ευαγγελίζονται καλύτερες μέρες και στις σχέσεις μας με την Τουρκία, μας διέφυγε κάτι σημαντικό!
Ή μάλλον δεν μας διέφυγε, ασχέτως προθέσεων,

στην ουσία μας το απέκρυψαν, αφού πέρασε στα ψιλά και δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ και κυρίως τις τηλεοράσεις, εκεί που γίνεται ο εκμαυλισμός και το όλο «παιχνίδι» της ενημέρωσης του πολίτη.
Ποιο είναι το γεγονός; Από τις 24 έως τις 27 Μαΐου έλαβε χώρα στην Τέο, όπου σήμερα το Σεφερίχισαρ της Τουρκίας, η «Συγκέντρωση Μόνιμης Ειρήνης στο Αιγαίο». Στην εν λόγω συγκέντρωση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αξιότιμοι κ.κ. Αθανάσιος Γιακαλής και Γιάννης Μαχαιρίδης και ένα καραβάνι δημάρχων, αντιδημάρχων και άλλων παραγόντων που υπηρετούν την «συνύπαρξη» (τα ονόματα όλων αυτών παρατίθενται στο τέλος του άρθρου, για να μείνουν στην ιστορία).
Αν ρωτάτε από τουρκικής πλευράς, σας ενημερώνουμε ότι εκτός από τον δήμαρχο της Τσάνκαγια Σμύρνης, Μπουλέντ Τανίκ, που προήδρευσε των εργασιών της συνόδου που επί τρεις ολόκληρες ημέρες σφυρηλάτησε την ειρήνη στο πολύπαθο Αιγαίο και τους δημάρχους των πόλεων Σεφερίχισαρ, Ντικιλί, Μπορνόβα, Καράμπουρουν, Αϊβαλί και τους πρώην δημάρχους Παλαιάς Φώκαιας, Διδύμων, Αλίαγα και Περγάμου, συμμετείχαν ο οικονομολόγος καθηγητής πανεπιστημίου Κορκούτ Μπορατάβ, η Φεριντέ Ακσού Τανίκ, από το Σύλλογο Ειρήνης και Επικοινωνίας Αιγαίου, ο γενικός γραμματέας..
και ο συντονιστής εξωτερικών σχέσεων του SODEM (Σοσιαλδημοκρατικοί Δήμοι) και οι βουλευτές του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Αλααντίν Γιουκσέλ (αντιπρόεδρος του κόμματος), Μουσά Τζαν και Μουσταφά Μόρογλου. Τέλος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Τσάνκαγια, συμμετείχαν και γραφειοκράτες, οι οποίοι εκπροσωπούσαν το κράτος και τα βαθύ κράτος λέμε εμείς.
Διαβάσαμε με προσοχή και λέξη προς λέξη την ομιλία που εκφώνησε ο προεδρεύων της συνάντησης και δήμαρχος Τσάνκαγια κ. Τανίκ και εκτός από τα γνωστά τουρκοευχολόγια, δεν βρήκαμε ούτε μια νύξη για τις αιτίες που δημιουργούν το κλίμα έντασης στο Αιγαίο από τα τέλη Μαΐου του 1974 και εντεύθεν, που βγήκε το σκάφος «Τσανταρλί», εγκαινιάζοντας την πρακτική των προκλήσεων που έχουν ως στόχο σε πρώτη φάση την αποδυνάμωση και την αποψίλωση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και σε δεύτερη φάση το διαμελισμό του.
Και φυσικά, σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε, δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στην απειλή πολέμου της Τουρκίας στη χρήση του παγκοσμίως αναγνωρισμένου δικαιώματος για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., απειλή που αποτελεί το κυριότερο στοιχείο που δυναμιτίζει το ουσιαστικό κλίμα ειρήνης στο Αιγαίο, αφού ούτως ή άλλως ακόμα και η λέξη πόλεμος αρκεί για να τα τινάξει όλα στον αέρα.
Μιλάμε γι
Keywords
Τυχαία Θέματα