Citi: Έξοδο Ελλάδας από το ευρώ ως το 2014

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια», αναφέρει η Citi σε νέα έκθεσή της για την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Στην ίδια έκθεση πάντως, η Citi εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση και τονίζει ότι εξάγει αυτό το συμπέρασμα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών

Wolfgang Schaeuble ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου δανείου για την Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι η Citi αρχικά είχε προβλέψει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και μάλιστα με συγκεκριμένη ημερομηνία, την 1η Ιανουαρίου του 2012. Θεωρούσε μάλιστα, ότι οι πιθανότητες για αυτό το σενάριο ήταν 90%. Όταν αυτή η ημερομηνία παρήλθε, η Citi αναθεώρησε με κάποια καθυστέρηση. Στα μέσα Μαΐου, δήλωσε ότι οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ανέρχονται στο 60%.

Στη νέα της έκθεση η Citi αναφέρει πως η έξοδος «θα γίνει κάπως πιο αργά από ότι είχαμε προβλέψει». «Επιπλέον, οι εχθρικές δημοσιονομικές τάσεις υποδεικνύουν τους κινδύνους για ευρύτερες αναδιαρθρώσεις χρεών στην ευρωζώνη, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την Πορτογαλία, ίσως ακόμη την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία» καταλήγει.
euro2day.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα