AΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΛΟΡΔΟΣ ΔΙΝΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ 250.000 ΛΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!

Υπάρχει άνθρωπος σε αυτή την Ήπειρο που να θέλει τη διάλυση του ευρώ;

Το αν η ερώτηση είναι ρητορική ή όχι το αφήνουμε σε εσάς.

Ωστόσο, στη Βρετανία προετοιμάζεται να δοθεί βραβείο και μάλιστα με υψηλό τίμημα 250.000 στερλινών για όποιον βρει το καλύτερο σχέδιο για ανώδυνο θάνατο του ευρώ.

Αυτό το δίνει ο Λόρδος Wolfson, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Next και ένας από τους σημαντικότερους χρηματοδότες της παράταξης των Συντηρητικών.

Το Wolfson Economics Prize που ξεκινά από σήμερα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό βραβείο στον κόσμο μετά το Nobel.

Ο

Λόρδος Wolfson, είναι «Το βραβείο θα βοηθήσει να απαντήσουμε σε ορισμένες πολύ σημαντικές – και προς το παρόν αναπάντητες – ερωτήσεις που υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία, από τότε που δημιουργήθηκε η νομισματική ένωση. Ενώ γίνεται πολύ συζήτηση για την έξοδο χωρών από την ευρωζώνη, δεν έχει γίνει σχεδόν καθόλου λεπτομερής έρευνα για τα πολύπλοκα ερωτήματα που εγείρονται» από μία τέτοια εξέλιξη δηλώνει στους Financial Times.

Τονίζει μάλιστα πως ήταν απαραίτητο να δοθεί βραβείο επειδή οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιες ανοιχτά αυτή τη συζήτηση. «Θα έδειχνε σαν να σήκωναν λευκή σημαία, θα αυτοπυροδοτούσε την κατάρρευση του ευρώ» εξήγησε ο Λόρδος Wolfson.

Το γνωστό think tank Policy Exchange θα αποστείλει τώρα προσκλήσεις σε 200 από τα πλέον αναγνωρισμένα οικονομικά ινστιτούτα στον κόσμο, με πληροφορίες για το πώς μπορούν να διεκδικήσουν το βραβείο.

Στόχος είναι να δελεαστούν οικονομικοί αναλυτές μεγάλου… βεληνεκούς όπως οι νομπελίστες Joseph Stiglitz, o Paul Krugman και ο Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Στον Σόρος τίποτα ρε παιδιά;


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα