A. Σαμαράς: Σε δύο χρόνια θα υπάρχει μια διαφορετική Ελλάδα

16:42 31/8/2012 - Πηγή: Olympia

«Τα μέτρα δεν είναι μάταια, σε δύο χρόνια θα υπάρχει μια διαφορετική Ελλάδα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο, επαναλαμβάνοντας ότι τα αναγκαία μέτρα είναι δύσκολα αλλά θα είναι τα τελευταία. Και όχι μόνο: θα συνοδευθούν, είπε, από «πολιτικές ανάκαμψης, όπως η επιστροφή οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, το «ξεπάγωμα» των χρηματοδοτήσεων και, κυρίως, η πάταξη της φοροδιαφυγής με νέες μεθόδους».

Σ΄ αυτό το τελευταίο ο κ. Σαμαράς

ρίχνει μεγάλο βάρος σε μία προσπάθεια να πείσει ότι η άντληση πόρων δεν εξαντλείται στα μέτρα. Συνεργάτες του μάλιστα διαβεβαιώνουν ότι «πολύ σύντομα» θα υπάρχουν νέα από την Ελβετία, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα αναζητήθηκε λύση α λα Γερμανία στη φοροδιαφυγή που έχει καταλήξει στις ελβετικές τράπεζες.

Σε μία προσπάθεια να εμφυσήσει αισιοδοξία, ο πρωθυπουργός τόνισε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι «το 2013 η ύφεση θα αναχαιτισθεί και αθ έχουν περιορισθεί τα λουκέτα και η ανεργία».

Επανέλαβε ότι το «ισχυρό εντός κι εκτός Ελλάδας λόμπι της δραχμής» όχι μόνο «έχασε την πρώτη μεγάλη μάχη», αλλά «πλέον, έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ» και «έχει ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση μας».

Όπως αναμενόταν, κάλεσε τους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ενώ του ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση μέτρων που θα οδηγούν στην ανάπτυξη.

Τους διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με ορίζοντα τετραετίας, ενώ χαρακτήρισε “ευαγγέλιο” την προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων.

bankwars.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα