Υπόθεση Πιστόριους: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την τουαλέτα όπου πυροβόλησε τη σύντροφό του (βίντεο)

Φωτογραφίες από τη γεμάτη αίματα τουαλέτα όπου ο παραολυμπιονίκης Oσκαρ Πιστόριους κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφό του τον περασμένο Φεβρουάριο, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, σύμφωνα με το οποίο οι εικόνες αυτές θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υπεράσπισή του όταν ο νοτιοαφρικανός αθλητής παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης την Τρίτη.

Οι εικόνες δείχνουν την πόρτα της τουαλέτας δίπλα

σε ένα ντους και δυο αυτοκόλλητες ταινίες που έχει τοποθετήσει η αστυνομία στα σημεία που άφησαν τα ίχνη τους οι σφαίρες, στο ύψος κάτω από το χερούλι της πόρτας.

«Είναι πιθανό η υπεράσπιση του Πιστόριους να υποστηρίξει ότι αυτό ενισχύει την δική του εκδοχή για τα γεγονότα», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του SkyNews.

Το ύψος των σημείων στα οποία κατέληξαν οι σφαίρες έχει μεγάλη σημασία για την απόδειξη της ενοχής του Πιστόριους, καθώς η βαλλιστική έρευνα είναι αυτή που θα αποφανθεί ποια ήταν η γωνία σκόπευσης και εάν ο Πιστόριους όταν πυροβόλησε φορούσε τα προσθετικά μέλη του.

Ο Πιστόριους στην κατάθεσή του ενώπιον δικαστή το Φεβρουάριο υποστήριξε ότι αυτός και η Ρίνα Στέενκαμπ είχαν μια ήσυχη βραδιά μαζί στο σπίτι του στην Πρετόρια.

Επίσης, είχε υποστηρίξει ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σηκώθηκε από το κρεβάτι του, προκειμένου να φέρει ένα ανεμιστήρα από το μπαλκόνι , αλλά όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, μέσα στο σκοτάδι, άκουσε έναν θόρυβο.

Όπως είχε πει κατά την διάρκεια της ακρόασης στο δικαστήριο, για το καθορισμό της εγγύησης αποφυλάκισής του, ότι αμέσως πίστεψε ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι του.

Ο παραολυμπιονίκης είχε δηλώσει ότι σκότωσε τη Ρίβα Στέενκαμπ κατά λάθος, καθώς την εξέλαβε για διαρρήκτη που είχε μπει στην τουαλέτα. Υποστήριξε ακόμα ότι άρπαξε ένα όπλο, που είχε για λόγους ασφαλείας στο δωμάτιο του και περπάτησε προς το μπάνιο, χωρίς τα προστατευτικά του μέλη. Στη συνέχεια πυροβόλησε τέσσερις φορές την πόρτα της τουαλέτας ή οποία ήταν κλειστή και επέμεινε ότι όταν επέστρεψε στο δωμάτιο κατάλαβε πως η Ρίβα δεν ήταν στο κρεβάτι , αλλά στην τουαλέτα.

Στο δικαστή είπε, όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, ότι προσπάθησε να τη σώσει σπάζοντας την πόρτα με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ και στη συνέχεια καλώντας βοήθεια.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα