Υπόμνημα κατέθεσε στην Προανακριτική ο Γιώργος Παπανδρέου

UPDATE: Τετρασέλιδο υπόμνημα κατέθεσε την Τρίτη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Προκαταρκτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου στο υπόμνημά του αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στα μέσα του 2010 για τη δυνατότητα απόκτησης στοιχείων Ελλήνων

καταθετών στο εξωτερικό.

Επίσης, αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την παραλαβή της λίστας. Και πριν και μετά την παραλαβή ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει ότι επανέλαβε την πάγια εντολή του προκειμένου να γίνουν τα δέοντα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Στο υπόμνημά του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι δεν ζήτησε, ούτε έλαβε πληροφόρηση για το περιεχόμενο της λίστας. Επίσης, δηλώνει ότι τα στοιχεία της δεν αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης στην οποία ήταν παρών, ούτε συζητήθηκαν σε διεθνείς επαφές που είχε ο ίδιος στο Νταβός ή αλλού.
Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε το αίτημα να εξεταστεί εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως είχε ζητήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Επίσης απορρίφθηκε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κ.κ. Βενιζέλου και Διώτη.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα