Υπό κατάληψη και πάλι το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

Κατειλημμένο βρίσκεται και πάλι από το βράδυ της Παρασκευής το κτίριο διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά από ομάδα φοιτητών, που πρόσκειται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Πριν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την εισβολή της αστυνομίας στο κτίριο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα φοιτητών μπήκε νωρίς το βράδυ αιφνιδιαστικά στο κτίριο, όπου και παραμένει, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Έξω από το κτίριο διοίκησης παραμένουν επίσης εργολαβικοί υπάλληλοι,

σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις και την παραπομπή στο αυτόφωρο δικαστήριο, τη Δευτέρα, των 11 συλληφθέντων συναδέλφων τους.

Οι 11 εργολαβικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής και οδήγησε στον τερματισμό της κατάληψης του κτιρίου.

Το πρωί, οι εργολαβικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου και φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης, εξαιτίας της επέμβασης της αστυνομίας και της σύλληψης των 11 υπαλλήλων. Ο πρύτανης του Ιδρύματος ζήτησε, πάντως, την απελευθέρωσή τους.

Παραίτηση του πρύτανη ζητά το ΕΚΘ
Την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ ζητά με ανακοίνωση της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο και τη σύλληψη των έντεκα εργολαβικών εργαζομένων.
Η διοίκηση του ΕΚΘ κατηγορεί για «εμπαιγμό» και για «αναξιόπιστες τακτικές και πολιτικές» τον κ. Μυλόπουλο, καταγγέλλοντας τον, ότι «ενώ ζητάει από τον εισαγγελέα να παρέμβει με «στοργή» κατά των εργαζομένων, που μάχονται για τη δικαίωση τους, σήμερα μετά τη σύλληψη των έντεκα εργολαβικών ζητάει από τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, να τους αφήσει ελεύθερους».
Το ΕΚΘ «συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων και στην απόφαση τους για συνέχεια των κινητοποιήσεων και ζητάει παραιτηθεί τώρα ο πρύτανης του ΑΠΘ».
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα