Βρήκαν τον τάφο του Κόμη Δράκουλα;

Εξερευνητές ισχυρίζονται ότι τον βρήκαν και θέλουν να τον ανοίξουν

Όπως αναφέρει η Erika Stella, μια φοιτήτρια που κάνει την εργασία της στην a student στην Santa Maria στη Νάπολη είναι πεπεισμένη ότι ανακάλυψε την ταφόπλακα του πρίγκιπα του 15ου αιώνα Vlad Tepes III, τον άνθρωπο που ενέπνευσε τον Bram Stoker να γράψει το Dracula.

Σύμφωνα με την ιστορία ο αιμοσταγής Tepes και η αυταρχικότητα είχε καταγραφεί ήδη από τους σύγχρονους του εκτός από τις

τελευταίες του μέρες. Το 1476, όλες οι καταγραφές για τις εκστρατείες του παύουν. Κάποιοι λένε ότι πέθανε στη μάχη ενώ άλλοι λένε ότι πιάστηκε αιχμάλωτος. Κάποιοι λόγιοι θεωρούν ότι ο Tepes διέφυγε στη Νάπολη στην κόρη του όπου πέρασε τις τελευταίες του μέρες του.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ο τάφος στην Santa Maria la Nova είναι καλυμμένος με σύμβολα της Τρανσυλβανίας όπως παρατήρησε ο Raffaello Glinni,ένας πανεπιστημιακός ιστορικός του Μεσαίωνα. Όπως δηλώνει ο Glinni «Όταν κοιτάζεις τα γλυπτά της βάσης ο συμβολισμός είναι προφανής. Ο δράκος σημαίνει Dracula και οι δύο αντικριστές σφίγγες αντιπροσωπεύουν την πόλη της Thebes, που είναι γνωστή και ως Tepes. Μέσα σε αυτά τα σύμβολα είναι γραμμένο το όνομα του κόμη Dracula Tepe.

Οπότε ποιο είναι το επόμενο βήμα για τους ερευνητές; Μα να ανοίξουν τον τάφο φυσικά! Αυτοί οι ερευνητές ζήτησαν την αναγκαία άδεια από τις αρχές για να ανοίξουν το μνήμα και να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους.

Δείτε φωτογραφίες του μαυσωλείου

Πηγή:www.metalzone.gr – μετάφραση Ελένα Μιχαηλίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα