Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις για αλλοίωση αποτελέσματος ψηφοφορίας

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ψηφοφορία που διεξήχθη αργά το βράδυ της Πέμπτης 6 Μαρτίου επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, η κίνηση του προεδρεύοντος κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη να ανακοινώσει ως ψηφισθέν το άρθρο 30 (για την διάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.) επικαλούμενος την εικαζόμενη πλειοψηφία των 126 βουλευτών που διαθέτει η ΝΔ, η μόνη που ψήφισε το επίμαχο άρθρο καθώς το καταψήφισε και το συγκυβερνών

ΠαΣοΚ, έναντι 125 «κατά», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης η οποία αμφισβήτησε το αποτέλεσμα. Και αυτό καθώς η εικαζόμενη πλειοψηφία, με δεδομένη την αρνητική στάση που τήρησε το ΠαΣοΚ -και μάλιστα με τον «πράσινο» υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου να κατακεραυνώνει τον προεδρεύοντα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την διαδικασία- ήταν όση η δύναμη των κομμάτων που καταψήφισαν το άρθρο, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠαΣοΚ, των ΑΝ.ΕΛΛ και του ΚΚΕ (Χ.Α. και ανεξάρτητοι απουσίαζαν, ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε «παρούσα»): 127!

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο κ. Μαρκογιαννάκης φέρεται να απέδωσε την ευθύνη στις υπηρεσίες της Βουλής για την λάθος καταμέτρηση, ωστόσο, αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες σημείωναν ότι την ευθύνη για τις ψηφοφορίες την φέρει ακέραιη ο εκάστοτε προεδρεύων ο οποίος οφείλει, όπως έλεγαν, να μετρά την δύναμη των κομμάτων.

Πάντως αναμένεται να αποσαφηνιστεί το τοπίο την προσεχή Τρίτη κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του. Πάντως η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να αντιδρά κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά αλλοίωση αποτελέσματος ψηφοφορίας».

Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ κ. Ν. Μαριάς ζήτησε την παραίτηση του κ. Μαρκογιαννάκη από την θέση του αντιπροέδρου. Όπως είπε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης «χθες το βράδυ κατά πρωτοφανή τρόπο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, με μεθόδευση της κυβέρνησης που υλοποίησε ο προεδρεύων κ. Μαρκογιαννάκης μεθοδεύτηκε και πλαστογραφήθηκε η ψηφοφορία του άρθρου 30».

«Είναι πρωτοφανές να ψηφίζει μόνο η ΝΔ και κανείς άλλος και ο προεδρεύων με την συναίνεση του παρόντος υπουργού Προστασίας του Πολίτη να αναγορεύει ως πλειοψηφία την μονομερή παρουσία». Μάλιστα τόνισε ότι «όσο εκκρεμεί η διαδικασία εξευτελίζεται η κυβέρνηση και οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί».

Από την πλευρά του προεδρείου, ο κ. Ι. Δραγασάκης δήλωσε ότι θα μεταφέρει το θέμα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου στο σύνολό του.
Σταυρόπουλος Λάμπρος
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα