Βελγικά ΜΜΕ: Δολοφόνησαν φρουρό των πυρηνικών εγκαταστάσεων

…και του έκλεψαν την άδεια εισόδου

Δύο μόλις ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες βρέθηκε νεκρός φρουρός των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Σαρλερουά, ενώ εκλάπη η κάρτα εισόδου του στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Derniere Heure.

Η βελγική εφημερίδα αναφέρει ότι το πάσο του φρουρού απενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία του και η κλοπή της κάρτας εισόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο φρουρός πυροβολήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ενώ

έκανε βόλτα τον σκύλο του. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την Πέμπτη, η DH έγραφε ότι οι καμικάζι που ανατινάχθηκαν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες εξέταζαν αρχικά το ενδεχόμενο να βάλουν στόχο μια πυρηνική εγκατάσταση, αλλά μια σειρά από συλλήψεις υπόπτων τους ανάγκασε να επιταχύνουν τα σχέδιά τους και αντ’αυτού να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην βελγική πρωτεύουσα.

Επίσης στα τέλη του περασμένου έτους οι διωκτικές αρχές βρήκαν ένα βίντεο στο οποίο είχαν καταγραφεί οι κινήσεις ενός άνδρα, που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία της χώρας, σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε ένα διαμέρισμα μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων.

Το βίντεο αυτό, διάρκειας αρκετών ωρών, δείχνει υλικό από την είσοδο ενός σπιτιού στο βόρειο Βέλγιο και την άφιξη και την αποχώρηση του διευθυντή του βελγικού προγράμματος πυρηνικής έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Τρίτη στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών στο Ζαβεντέμ και άλλη μια στον σταθμό του μετρό των Βρυξελλών στο Μαλμπέκ, τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 316 τραυματίστηκαν.
Πηγή avgi.gr

The post Βελγικά ΜΜΕ: Δολοφόνησαν φρουρό των πυρηνικών εγκαταστάσεων appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα