Βαρδάρης θα φυσήξει στη Μητρόπολη Καβάλας

«Βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος η δήλωση του Αρχιεπισκόπου» λέει ο Κονίτσης Ανδρέας

Μία εβδομάδα πριν από τη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα δεδομένα στην κούρσα διαδοχής για τη μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου φαίνεται να αλλάζουν σημαντικά. Αφορμή για τη διαμόρφωση του νέου σκηνικού στάθηκαν αφενός τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε οικονομικές ατασθαλίες στη μητρόπολη Δημητριάδος και αφετέρου οι πρόσφατες δηλώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σχετικά με τα πρόσωπα που θα

πρέπει να εκλεγούν στις χηρεύουσες μητροπόλεις Φιλίππων και Σταγών.

Ειδικότερα, τα πρόσφατα δημοσιεύματα που εμπλέκουν σε οικονομική κακοδιαχείριση τον π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, πρωτοσύγκελλο της μητρόπολης Δημητριάδος και έναν εκ των βασικών διεκδικητών της μητροπόλεως Φιλίππων, φαίνεται ότι προκαλούν έντονο προβληματισμό σε αρκετούς Ιεράρχες. Ταυτόχρονα, δυσφορία στους κόλπους της Ιεραρχίας έχει προκαλέσει και η πρωτοφανής στα εκκλησιαστικά χρονικά δημόσια τοποθέτηση της Αρχιεπισκοπής υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων για τις κενές μητροπόλεις Σταγών και Φιλίππων. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων Romfea.gr, ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέας σε επιστολή του προς τα μέλη της Ιεραρχίας χαρακτήρισε την ενέργεια του Αρχιεπισκόπου κ Ιερονυμου ως βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, καθώς προδικάζει το αποτέλεσμα των αρχιερατικών εκλογών του Οκτωβρίου.

​Το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί, φαίνεται να ευνοεί τον έτερο υποψήφιο για τη μητρόπολη Φιλίππων π. Στέφανο Τόλιο, τον οποίον είχε προτείνει με επιστολή προς τους συνεπισκόπους του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Ο π. Στέφανος Τόλιος, ο οποίος από πολλούς θεωρείται ήδη ως φαβορί για τη μητρόπολη Φιλίππων, είναι πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Θεσσαλονίκης ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε υποψήφιος και για τη μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

The post Βαρδάρης θα φυσήξει στη Μητρόπολη Καβάλας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα