«Τύπος και Προπαγάνδα στην Κατοχή και την Απελευθέρωση»

Ημερίδα στη ΓΓΕΕ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αθήνα Ελεύθερη», η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διοργανώνει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΓΓΕΕ (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα), ημερίδα με θέμα: «Τύπος και Προπαγάνδα στην Κατοχή και την Απελευθέρωση».

Στην ημερίδα, την οποία θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, θα μιλήσουν η Δρ. Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,

Βασιλική Λάζου, ο Δρ. Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιάννης Σκαλιδάκης, ο Δρ. Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιώργος Ανδρίτσος, καθώς και ο Επιμελητής Οπτικουακουστικών Συλλογών ΓΓΕΕ, Στέλιος Κυμιωνής.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μνήμη και Μαρτυρίες, 1940-1944», παραγωγής ΓΓΕΕ.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται από Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Πρόσωπα του Πολέμου. Ελλάδα 1940-1944: Από την Κατοχή στην Απελευθέρωση», με πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό από την περίοδο 1940-1944, που προέρχεται από τα Αρχεία της ΓΓΕΕ. Μεταξύ άλλων, εκτίθενται χειροποίητο φωτογραφικό άλμπουμ που δημιούργησε το 1943 η σημαντική Ελληνίδα φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου με φωτογραφίες της από την Κατοχή, εφημερίδες και έντυπα της εποχής, ενώ προβάλλονται και βίντεο με οπτικοποιημένο αρχειακό υλικό.

The post «Τύπος και Προπαγάνδα στην Κατοχή και την Απελευθέρωση» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα