Τσίπρας προς Υπουργούς: Σηκώστε τα μανίκια

Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού

Γράφει ο Πολιτικός

Επιστροφή στην κανονικότητα για την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να περιμένει από τους υπουργούς του να σηκώσουν ψηλά τα μανίκια και να δείξουν απτό κυβερνητικό έργο.

Ο Αλέξης Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι αναμένει να λειτουργήσουν στο φουλ οι κυβερνητικές μηχανές σε όλα τα επίπεδα και οι υπουργοί

που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης να «ξεκολλήσουν» και να δείξουν αποτελέσματα.

Σύμφωνα μάλιστα με καλά ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός αναμένει εντός της εβδομάδας από τα μέλη της κυβέρνησης να αποστείλουν τόσο στον ίδιο όσο και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς Επικρατείας τους, λίστες με τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε με τον κατάλληλο συντονισμό αυτά να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει στους υπουργούς ότι από τη στιγμή που η αξιολόγηση οδεύει προς το κλείσιμο, η κυβέρνηση θα πρέπει να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της σε ζητήματα καθημερινότητας με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την απεμπλοκή προβλημάτων που προκαλούν δυσαρέσκεια στους πολίτες είτε στο επίπεδο κοινωνικών παροχών είτε στο επίπεδο απλούστευσης της καθημερινότητάς τους. Πχ μεγάλα έργα, παράδοση αυτοκινητοδρόμων.

Ως εκ τούτου αυτήν τη στιγμή ο πρωθυπουργός δεν έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο διενέργειας κάποιου διορθωτικού ανασχηματισμού. «Αυτό είναι ένα θέμα που δεν έχει συζητηθεί ποτέ στο Μαξίμου» αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού εμφανίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα αποφασισμένο να μην ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα τουλάχιστον για το διάστημα που το ζήτημα της ολοκλήρωσης της συνολικής συμφωνίας παραμένει ανοιχτό. Παρόλα αυτά ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι κάποιοι κυβερνητικοί τομείς εμφανίζουν υστέρηση κι ότι ενδεχομένως στην κατάλληλη χρονική στιγμή να πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές.

The post Τσίπρας προς Υπουργούς: Σηκώστε τα μανίκια appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα