Τουρκία: Βουλευτές «αντάλλαξαν» μέχρι και iPad (βίντεο)

Γροθιές, καρέκλες, μπουκάλια με νερό, ακόμα και ηλεκτρονικές συσκευές περιελάμβανε το «μενού» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δικαιοσύνης

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δικαιοσύνης της τουρκικής εθνοσυνέλευσης που εξετάζει το νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση μεγαλύτερο έλεγχο επί των δικαστών.

Η αφορμή αυτή τη φορά δόθηκε όταν ένας εκπρόσωπος ένωσης δικαστικών έφτασε στο χώρο για να υποβάλει μια έγγραφη διαμαρτυρία στην οποία υποστηριζόταν ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι

αντισυνταγματικό, αλλά δεν του επιτράπηκε να μιλήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ένας βουλευτής ανέβηκε πάνω σε ένα γραφείο κι αποπειράθηκε να καταφέρει μια κλωτσιά πηδώντας από αυτό, άλλοι πάλεψαν και γρονθοκοπήθηκαν, ενώ φάκελοι με έγγραφα, πλαστικά μπουκάλια με νερό κι ακόμα και μια ταμπλέτα εκτοξεύτηκαν από τις δύο πλευρές.

«Αν κλωτσούν εμένα εδώ ως εκπρόσωπο του δικαστικού σώματος, θα ποδοπατήσουν όλους τους δικαστές και τους εισαγγελείς όταν αυτός ο νόμος εγκριθεί», δήλωσε ανάστατος μετά το επεισόδιο ο Ομέρ Φαρούκ Εμιναγάογλου, επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (ΑΣΔΕ).

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα όταν σημειώθηκε το επεισόδιο, άφησε να εννοηθεί ότι θα υποχωρήσει και θα αποσύρει το νομοσχέδιο αυτό εάν η αντιπολίτευση συμφωνήσει σε αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας του δικαστικού σώματος.

«Αν όλα τα πολιτικά κόμματα συμφωνήσουν σε μια αλλαγή άρθρων και το ανακοινώσουν, θα μπορούσαμε να αποσύρουμε αυτό το νομοσχέδιο», είπε.

Όμως η δήλωση αυτή του Μποζντάγ έγινε δεκτή με γιουχαΐσματα αποδοκιμασίας από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ μια πηγή του κυβερνώντος κόμματος άφησε να εννοηθεί πως ο Ερντογάν δεν έχει καμιά πρόθεση να υποχωρήσει.

«Το AKP προσπαθεί να περάσει αυτό το φασιστικό νομοθέτημα διά της βίας. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό», δήλωσε ο Μουσλίμ Σαρί, ο οποίος είπε ότι κάποιος πέταξε ένα iPad εναντίον του κατά την διάρκεια του επεισοδίου.
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα