Το πλιάτσικο συνεχίζεται στην ΕΡΤ

Το τραγικό οικονομικό χάλι που έχει περιέλθει η χώρα το τελευταίο χρόνο και έχει αντίκτυπο σε όλες τις εταιρείες που ελέγχει το Κράτος, φαίνεται, πως δεν συγκινεί μερίδα των εργαζομένων της ΕΡΤ οι οποίοι συνεχίζουν να τη λεηλατούν.
Πώς γίνεται αυτό; Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά ο πιο εύκολος, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, είναι η υπερχρέωση.
Υπάρχουν δυο κατηγορίες αυτών που κάνουν το πλιάτσικο .Αυτοί που πάνε για τα πολλά και η ευθύνη ελέγχου είναι των μεγαλόσχημων του μαγαζιού και οι άλλοι που κλέβουν μικροποσά, που
αν τα προσθέσεις αποδίδουν μηνιαίως μισό ως και εναν μισθό περισσότερο στον παρανομούντα. Έτσι οι πρώτοι προσπαθούν να
χρεώσουν σειρές με πολλαπλάσιο κόστος για να βγάλουν τη χασούρα ετών (σσ βλέπε Τσιτσάνη),ενώ οι δεύτεροι φουσκώνουν υπερωρίες και εκτός έδρας.
Κι αν όλοι καταλαβαίνουν το "έργο" με τις εξωτερικές παραγωγές που παίζεται πολλά χρόνια και είναι ευθύνη του ΔΣ, είναι πολύ δύσκολο να ερμηνευτεί γιατί οι απλοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατακλέβουν την εταιρεία ,που τους έχει προσφέρει τόσα πολλά. Πιο δύσκολο βέβαια είναι να εξηγηθεί η συμπεριφορά προϊσταμένων και διευθυντών που καλύπτουν όλες αυτές τις ατασθαλίες δια του περίφημου "φουσκώματος".
Το τελευταίο διάσημα η Διοίκηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα "στεγανό" σύστημα θέλοντας να εφαρμόσει αυστηρό έλεγχο στις ώρες που υπογράφουν οι εργαζόμενοι αντιπαραθέτοντας τις ώρες που αναγράφονται στην ηλεκτρονική κάρτα κάθε εργαζομένου. Οι κακές γλώσσες λένε πως αυτό έγινε αναγκαστικά, αφού εξαιτίας πέντε περιπτώσεων που δήλωναν υπερωρίες αλλά ήταν άφαντοι, δεν μπορούσε το σύστημα να εκδώσει την πληρωμή δεκαπενθημέρου!!
Το μόνο που μπορεί κάποιος να σχολιάσει ως επιμύθιο είναι το εξής. Συνεχίστε κύριοι το καταστροφικό σας έργο. Σε λίγο καιρό είναι σίγουρο, πως θα την έχετε καταστρέψει ολοκληρωτικά....
Keywords
Τυχαία Θέματα