Το παράδοξο φαινόμενο του MEGA - Δυναμικές αντιδράσεις εναντίων τραπεζών, μετόχων και κυβέρνησης

Δεν πάει άλλο λένε οι εργαζόμενοι του καναλιού

Είναι αλήθεια ότι μέχρι πρόσφατα η στάση της πλειοψηφίας των εργαζομένων του μεγάλου καναλιού χαρακτηριζόταν από όλους ως αξιοπρεπής, ψύχραιμη και αποτελεσματική . Αφού και το κανάλι δεν έκλεισε μέχρι την απόφαση του ΣΤΕ και η κατάσταση του βελτιώθηκε (καθώς με τα έσοδα που έμπαιναν στους δεσμευμένους λογαριασμούς αποπληρωνόταν και το δάνειο ! )

Στη χθεσινή όμως γενική συνέλευση των εργαζομένων φάνηκε καθαρά ότι , όπως είπε και ένας από όσοι πήραν το λόγο «Δεν πάει άλλο. Ως εδώ». Από εδώ και πέρα , κάθε αντίδραση είναι

πιθανή. Οι εργαζόμενοι νιώθουν εξαπατημένοι και δεν ανέχονται άλλο να είναι «μπαλάκια «μεταξύ μετόχων και τραπεζών. Η περίφημη αποδέσμευση 2 εκατομμυρίων για πληρωμές 2 μισθών (που οι εκπρόσωποι των τραπεζών υποσχέθηκαν και οι μέτοχοι διαβεβαίωσαν ότι θα υποστηρίξουν) μπλοκάρεται από νομικά εμπόδια. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, που συνάντησε αντιπροσωπεία εργαζομένων είπε ότι οι νομικές τους υπηρεσίες, μαζί με τους δικηγόρους του καναλιού κάνουν ο,τι μπορούν. Από την άλλη, οι νομικοί των τραπεζών δε φαίνεται να έχουν καταφέρει να βρουν λύση! Κι αυτό, γιατί όπως λέγεται «δεν έχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο με εταιρεία που αντιμετωπίστηκε έτσι από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια!». Οι τράπεζες ουσιαστικά βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν «κόκκινο» το δάνειο του MEGA, επειδή δεν έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου! Kαι από εκείνη τη στιγμή, είχαμε το παράδοξο, μια εταιρεία ουσιαστικά κλειστή, να γεμίζει με έσοδα τα ταμεία της (31 εκατομμύρια από την αρχή του χρόνου!) που όμως πήγαιναν σε δεσμευμένους λογαριασμούς! Και τώρα , αναζητείται τρόπος αποδέσμευσης κάποιων χρημάτων για να πληρωθούν 2 μισθοί και να δοθεί χρόνος στους μετόχους να βρουν οριστική λύση με τις τράπεζες! Αλλά οι επιπλοκές είναι πολλές και μέχρι στιγμής τρόπος δεν έχει βρεθεί!

Όπως φάνηκε στη συνέλευση, πλέον οι «ψύχραιμοι» εργαζόμενοι , πιεσμένοι μετά από 6 μήνες χωρίς μισθό, ετοιμάζονται για πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις . Πρώτος στόχος οι τράπεζες, αφού η στάση τους θεωρείται πια από ολους καταχρηστική. Όμως δεν μένουν εκτός κάδρου οι μέτοχοι (που κατηγορούνται ότι αδιαφόρησαν τόσο καιρό για τους εργαζόμενους και εμφανίστηκαν πάλι τώρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ αλλά και χωρίς να έχουν επεξεργαστεί λύση) αλλά ούτε και η κυβέρνηση (αφού, πολλοί θεωρούν ότι για την «ειδική μεταχείριση» που επιφύλαξαν οι τράπεζες στο κανάλι πίεσε η κυβέρνηση το καλοκαίρι! )

Ολοι λοιπόν θεωρούνται αυτή τη στιγμή υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τους εργαζόμενους του σταθμού και, όπως φάνηκε χθες, όλοι θα έρθουν αντιμέτωποι με την οργή τους. Στη συνέλευση ακούστηκαν βαριές κουβέντες και υπήρξαν εκρήξεις θυμού που δεν ελέγχονταν. Αν η ένταση αυτή μεταφερθεί σε κινητοποιήσεις έξω από γραφεία τραπεζών και μετόχων και υπουργεία, θα ζήσουμε στιγμές που δεν θα περιμέναμε ποτέ από το MEGA!

The post Το παράδοξο φαινόμενο του MEGA - Δυναμικές αντιδράσεις εναντίων τραπεζών, μετόχων και κυβέρνησης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα