Το Καζακστάν θα φυλακίζει όσους μπερδεύουν τον εθνικό ύμνο με τον Μπόρατ

Μετά από μια σειρά ντροπιαστικών περιστατικών με τον εθνικό ύμνο της χώρας το Καζακστάν ψήφισε ένα νέο νόμο που θα επιβάλει αυστηρές ποινές σε όσους συμπεριφέρονται χωρίς σεβασμό στα εθνικά σύμβολα.

Σύμφωνα με το νόμο που πέρασε από το κοινοβούλιο της χώρας στις 14 Ιουνίου, όποιος κακομεταχειρίζεται ή βεβηλώνει εθνικά σύμβολα, όπως τη σημαία και τον εθνικό ύμνο, θα αντιμετωπίζει ποινές που φτάνουν έως τον ένα χρόνο φυλάκισης και ακριβά πρόστιμα (έως 21.000 δολάρια).

Η νέα

νομοθεσία κατατέθηκε αφότου το Καζακστάν έγινε είδηση παγκοσμίως μετά από το μπέρδεμα που έγινε σε αθλητικό γεγονός του περασμένου Μαρτίου στο Κουβέιτ. Τότε οι διοργανωτές έπαιξαν κατά λάθος αντί για τον εθνικό ύμνο του Καζακστάν το σατιρική εκδοχή του που παρουσιάζεται στην ταινία «Μπόρατ» στην οποία μεταξύ άλλων εκθειάζονται οι πόρνες της χώρας!

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε μερικές εβδομάδες αργότερα όταν σε ένα φεστιβάλ σκι στο βόρειο Καζακστάν παίχτηκε το τραγούδι του Ρίκι Μάρτιν «Livin’ la Vida Loca» αντί για τον εθνικό ύμνο.

Αξιωματούχοι της χώρας έχουν δώσει εντολές σε αθλητικά στελέχη να βεβαιώνονται ότι θα παίζει η σωστή εκδοχή του ύμνου, καθώς επιπλέον ανησυχούν ότι ανάλογα περιστατικά μπορεί να συμβούν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που ξεκινούν σε λίγες εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα