Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν

Για πρώτη φορά τζιχαντιστές χτυπούν στην Τεχεράνη

12 νεκροί, 39 τραυματίες

Χτύπησαν στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Χομενεΐ – Οι τζιχαντιστές ανέβασαν βίντεο με πτώματα μέσα από τη Βουλή – Tι σημαίνουν οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράν

Ένα μικρό παιδί βγαίνει μέσα από το κοινοβούλιο

Μια διπλή τρομοκρατική επίθεση, η πρώτη από το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος του Ιράν συγκλονίζει από το πρωί της Τετάρτης την Τεχεράνη στη σκιά των εξελίξεων στην ευρύτερη

περιοχή και τον διπλωματικό αποκλεισμό του Κατάρ με την κατηγορία των στενών σχέσεων με την Τεχεράν.

Την ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε στο ανεπίσημο «πρακτορείο ειδήσεων» των τζιχαντιστών, το Amaq, μετέδωσε η ιστοσελίδα SITE. Στην ολιγόλογη ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι «μαχητές μας χτύπησαν το μαυσωλείο του Χομεϊνί και τη Βουλή στην Τεχεράνη».

Λίγο μετά την ανάρτηση με την ανάληψη ευθύνης, το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο μέσα από το κοινοβούλιο όπου διακρίνονται πτώματα στο πάτωμα, ενώ οι δράστες ακούγονται να μιλούν αραβικά.

Το βίντεο από την επίθεση των τζιχαντιστών


Η επίθεση στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με ιρανό αξιωματούχο, έλαβε τέλος λίγο μετά τις 13:30 (ώρα Ελλάδος) καθώς και οι τέσσερις ένοπλοι έπεσαν νεκροί. Συνολικά 12 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 39 έχουν τραυματιστεί στα δύο χτυπήματα. Οι ομάδες των τρομοκρατών χτύπησαν πρώτα στο κοινοβούλιο της χώρας και σχεδόν ταυτόχρονα στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Μέσα στο κοινοβούλιο βρίσκονταν ακόμα και μικρά παιδιά.

Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει ταχθεί κατά του Ισλαμικού Κράτους. Το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανακοίνωσε ότι συνολικά είχαν σχεδιαστεί τρεις επιθέσεις στην Τεχεράνη με τις αρχές να προλαβαίνουν τη μια από αυτές συλλαμβάνοντας τους δράστες πριν να προχωρήσουν στο χτύπημά τους.
Πηγή protothema.gr

The post Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα