Το Instagram προσπάθησε να τα μαζέψει για τους όρους χρήσης μετά την κατακραυγή

Μετά από μία ημέρα στις ειδήσεις των μέσων όλου του κόσμου και γενικής κατακραυγής στα social media, ο συνιδρυτής της εταιρείας Κέβιν Σίστρομ, προσπάθησε να αποτρέψει μαζική φυγή χρηστών υποσχόμενος ότι το Instagram δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει τις φωτογραφίες τους.

Οι χρήστες αντέδρασαν με οργή στη χθεσινή είδηση ότι οι νέοι όροι χρήσης της υπηρεσίας, που θα τεθούν σε ισχύ

από τις 16 Ιανουαρίου, δίνουν στην εταιρεία το δικαίωμα να πουλάει για διαφημιστικούς σκοπούς τις προσεκτικά φιλτραρισμένες φωτογραφίες φαγητών, κτιρίων και ποδιών που οι ίδιοι ανεβάζουν, χωρίς να τους αποζημιώνει.

Όπως αναφέρει ο Guardian, πολλοί ήταν εκείνοι που έσβησαν τους λογαριασμούς τους βολιδοσκοπώντας εναλλακτικές πλατφόρμες όπως το Flickr και το Hipstamatic.

Χθες βράδυ, ο Σίστρομ προέβη σε μια δήλωση όπου διευκρινίζει ότι το Instagram δεν είχε καμιά πρόθεση να πουλήσει τις φωτογραφίες των χρηστών.

«Να κάνουμε σαφές: δεν είναι πρόθεση μας να πουλήσουμε τις φωτογραφίες σας. Επεξεργαζόμαστε νέα διατύπωση στους όρους για να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό είναι σαφές», είπε, ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης του υποστήριξε ότι οι όροι που ενόχλησαν είχαν στόχο να καλύψουν νομικά την εταιρεία ούτως ώστε αυτή να μπορεί να πειραματιστεί με «καινοτόμες διαφημίσεις».

Η εξήγηση του Σίστρομ μοιάζει με το διαφημιστικό μοντέλο που ακολουθεί η μητρική εταιρεία του Instagram, το Facebook. Ότι δηλαδή η εταιρεία θα μπορεί να αναλύει ποιες επιχειρήσεις ακολουθεί ο χρήστης στο Instagram και να χρησιμοποιεί τα στοιχεία του, την εικόνα του προφίλ του και άλλες φωτογραφίες για να δείχνει σε όσους τον ακολουθούν ότι ο ίδιος ακολουθεί μια συγκεκριμένη επιχείρηση.

«Η διατύπωση που προτείναμε ήγειρε επίσης ερωτήματα για το αν οι φωτογραφίες σας μπορούν να αποτελούν μέρος μιας διαφήμισης», συνέχισε ο Σίστρομ. «Δεν σχεδιάζουμε τίποτα τέτοιο και γι’ αυτό θα αφαιρέσουμε την πρόταση που ήγειρε το ερώτημα.» Ο ίδιος ξεκαθάρισε επίσης ότι η πλατφόρμα ούτε διατηρεί ούτε διεκδικεί τα δικαιώματα πάνω στο περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες κάτι που θα αποτυπωθεί στους νέους όρους χρήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα