Το Festival Μηδέν «ταξιδεύει» στην Τενερίφη (εικόνες)

Shahar Marcus

Το Festival Μηδέν παρουσιάζει την ενότητα «How to Art» στο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών Espacio Enter, το οποίο λαμβάνει χώρα 8-11 Νοεμβρίου 2012 στην Τενερίφη (Κανάρια), στο μουσείο σύγχρονης τέχνης TEA – Tenerife Espacio de las Artes.

Η ενότητα “How to Art” είναι ένα πρόγραμμα που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Festival Μηδέν 2012, τον περασμένο Ιούλιο στην Καλαμάτα, σε επιμέλεια Γιούλας Παπαδοπούλου και Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Ο

κόσμος της παγκόσμιας τέχνης διαστέλλεται συνεχώς στην ψηφιακή εποχή, με αποτέλεσμα ο όγκος της να έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία. Κάποιοι μιλούν ήδη για μια ψηφιακή κακοφωνία. Ταυτόχρονα, έχουν διογκωθεί και τα σχετικά ερωτήματα: είναι αυτό τέχνη, πώς κάνεις τέχνη, πώς αντιμετωπίζεις ένα έργο ή μια καλλιτεχνική χειρονομία, τι είναι οι επιμελητές και πώς λειτουργεί το περίφημο «χρηματιστήριο της τέχνης»; Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε (ή δεν θα θέλατε να ξέρατε ποτέ) για τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης!

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Κωνσταντίνος Κουλακμανίδης, Shahar Marcus, Neno Belchev, Oscar Salamanca, Maximilian Schmötzer & Heitzhausen Fabian, Dan Boord/Marilyn Marloff/Luis Valdovino, José Vieira, Alice Souma, Paul Wiersbinski, Andreas Goldfuss

Η ενότητα θα προβληθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα του Espacio Enter περιλαμβάνει επίσης -μεταξύ άλλων- παρουσιάσεις της Ars Electronica, του Japan Media Arts Festival, του Streaming Museum από τη Νέα Υόρκη, ομάδων και φεστιβάλ από την Αυστραλία, Ρωσία, Αργεντινή, Ολλανδία, Ινδία, Βραζιλία, καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον γνωστό κομίστα  Moebius, με έμφαση στην επίδραση του στο χώρο του animation και των ψηφιακών τεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Espacio Enter .

www.festivalmiden.gr
[email protected]

Το Enimerosi24 είναι χορηγός επικοινωνίας του Festival Μηδέν

Dan Boord/Marilyn Marloff/Luis Valdovino

Shahar Marcus

Keywords
Τυχαία Θέματα